Mart’ta başlıyor Temmuz’a kadar devam ediyor! Araya komisyon giremiyor, tarlada fiyatı 100 TL

Mart’ta başlıyor Temmuz’a kadar devam ediyor! Araya komisyon giremiyor, tarlada fiyatı 100 TL

Türkiye'nin dört bir yanında yetişen birçok farklı ürün bulunurken Hatay'ın verimli toprakları ürünlere doyamıyor. Dörtyol ilçesinde Mart ayında başlayan hasat Temmuz ayına kadar devam ediyor. Ürünler komisyonsuz ulaştırılıyor tarlada fiyatı 100 TL'ye kadar yükseliyor.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde üretilen çileklerde hasat süreci başladı. C vitamini, potasyum ve lif bakımından oldukça zengin olan çilek komisyonsuz bir şekilde satılırken tarlada fiyatı 100 TL'den alıcı buluyor. Temmuz ayına kadar devam edecek hasat süreci çilek severlerinde yüzünü güldürüyor.

15 DÖNÜME KADAR…

Dörtyol'da hasat süreci başlayan çilekler 6 dönüm arazide yetiştirilip müşteriye ulaştırılıyor. Çilek yetiştiriciliği yapan Muharrem Peköz, hasat sürecinin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek 2 dönüm, 3 dönüm derken 5-6 dönüme kadar çilek hasadı yaptıklarını söyledi. Peköz, “Şu an önümüzdeki periyotta zaten 15 dönüm kadar yapmayı düşünüyoruz. İşçiliği çok güzel bir iş, işini sevdikten sonra çilek üretimi güzel bir iş. Mart'ta ilk hafta başlıyoruz, Temmuz'un 15’ine kadar hasat yapıyoruz" dedi.

cilek-tarla.jpg

Manavlarla çalıştıklarını dile getiren Peköz, bir ödenek kaybı bulunmadığını belirterek komisyonsuz satış yaptıklarını söyledi. Peköz, çilek fiyatlarını 80 TL ile ₺100 arasında değiştiğini dile getirdi.

ÇİLEĞİN FAYDALARI NELERDİR?

Yaz aylarının unutulmaz meyveleri arasında yer alan çilek, hoş kokusu ve parlak kırmızı rengiyle bahar ve yaz aylarında da vazgeçilmez lezzetlerden biri oluyor. Dünyada farklı isimlerle bilinen 20'den fazla Çilek türü bulunurken ticari olarak yetiştirilen türlerin başında ise bahçe çileği (Fragaria × ananassa) olarak bilinen melezin kültivarlarıdır.

cilek-yetistiriciligi.jpg

C vitamini ve manganez açısından oldukça faydalı olan çilek, folat ve potasyum açısından da zengindir. Lif ve antioksidan bakımından zengin olan çilek, bağışıklık sistemini güçlendirirken kalp ve damar sağlığını da korumaktadır. Saçlarını daha sağlıklı bir hale getirmek isteyenler de çilekten yararlanabiliyor.

ÇİLEK NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti çileklerim kış aylarında da tüketmek isteyenler pek çok farklı şekilde saklama yöntemi kullanıyor.Çilekten reçel ve marmelat yapabileceğiniz gibi sumutie pasta ve kek gibi birçok farklı lezzet ile uyum içerisinde sofralarınızda yer verebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN