'Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz' diyen öğrenci babasını okula çağırmıştı: Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Sarıyer'deki Prof. Dr. Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda öğretmeninin akran zorbalığı yaptığı için kendisini uyardığı öğrenci, "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek babasını okula çağırdı. Okula gelen veli A.Ç., öğretmen N.Ö.'yü yumrukla darbetti. Adalet Bakanı Tunç saldırgan velinin tutuklandığını açıkladı.

Öğretmene yönelik şiddet korkutucu bir şekilde artmaya devam ederken son olay dün Sarıyer'deki Prof. Dr. Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda yaşandı.

'BANA NASIL DAVRANACAĞINIZI ÖĞRENECEKSİNİZ'

İddiaya göre; başka bir okuldan ara dönemde gelen bir öğrencinin başka bir öğrenciye zorbalık yaptığı gören öğretmen N.Ö. çocuğu uyardı.

Öğretmeninin uyarısına "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek tepki gösteren öğrenci, babası A.Ç.'yi okula çağırdı.

123132.jpg

ÖĞRETMENE YUMRUK ATTI

Okula gelen veli, koridorda gördüğü kadın öğretmen N.Ö.'ye yumruk attı. Yaralı öğretmen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

'ÖĞRETMEN ARKADAŞIMIZA YAPILAN ŞİDDETİ LANETLİYORUZ'

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci şu ifadeleri kullandı:

123.jpg

"'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum!' duyarlılığı ile öğretmene saygının esas olduğu yerden, öğretmenin kadın olmasını bile önemsemeden yumruk atacak vandalizme geldik ne yazık ki! Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni üyemiz N.Ö, akran zorbalığı yapan bir öğrencisini -ki benzer nedenler yüzünden bir başka okuldan ara dönemde nakil yoluyla geldi- uyarması üzerine öğrencisi "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz!" diyerek öğretmenini tehdit etmiştir. Öğretmen arkadaşımız "Evladım! ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyarması üzerine öğrenci babası A.Ç'yi okula davet eder. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığını öğrendiğimiz A.Ç, okul koridorunda gördüğü bayan öğretmenimize yumruk atarak darp etmiştir. Öğretmenimiz, aldığı darbe yüzünden yaralanmış ve ambulans ile hastaneye sevk edilmiş ve iş göremezlik raporu verilmiştir. Öğretmen arkadaşımıza yapılan bu şiddeti lanetliyoruz" dedi.

9136170.jpg

TUTUKLANDI

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlattı. Olayın ardından kaçan şüpheli polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. A.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından "Kasten yaralama" ve "Mala zarar verme" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından saldırgan velinin tutuklandığını açıkladı.

Darbedilen öğretmene geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Tunç, "Evlatlarımızı geleceğe hazırlayan, bilgili ve ahlaklı bireyler yetiştirmek uğruna kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerimize yönelik şiddet eylemi asla kabul edilemez. Hepimizi üzen olayın hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN