Ünlü giyim devi iflas bayrağını çekti! Mağazalara tek tek kepenk vuruldu: Binlerce çalışan işinden oldu

Ünlü giyim devi iflas bayrağını çekti! Mağazalara tek tek kepenk vuruldu: Binlerce çalışan işinden oldu

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz tüm sektörlerde etkisini göstermeye devam ediyor. Özellikle dolar kurundaki artış ve dünya genelinde ham madde fiyatlarındaki yükseliş işletme sahiplerini zor durumda bırakırken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen haber piyasaları altüst etti. Türkiye'nin önde gelen ünlü giyim devi iflas bayrağını çekti. Mağazalara tek tek kepenk vuruldu. Binlerce çalışan işinden oldu.

Pandemiden sonra yaşanan ekonomik kriz etkisini sürdürmeye devam ediyor. Artan maliyetler karşısında çözüm yolu bulamayan şirketlerden peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen iflas haberi piyasaları şaşkına çevirdi. Ünlü giyim devi iflas bayrağını çekti! Mağazalara tek tek kepenk vuruldu. Binlerce çalışan işinden oldu. İşte iflas haberinin detayları...

ÜNLÜ GİYİM DEVİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Dünya genelinde ekonomik kriz etkisini sürdürmeye devam ederken şirketlerden peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Orta Doğu ve Avrupa'da yaşanan gerilim küresel piyasaları tedirgin ederken şirketlerin eli kolu bağlanmış durumda. Halk TV'de yer alan habere göre, Zara, H&M, Spencer ve Koton gibi firmaların ürünlerinin kumaşlarını üreten Emek Group, konkordato ilan etti.

yeni-proje-2024-04-30t132514-420.jpg

BORCU 500 MİLYON TL'Yİ AŞTI

Kumaş üretimi ve satışı alanında sektörün en güçlü firmalarından olan Emek Group, birçok dev marka ile işbirliği içinde çalışmaktaydı. Bakırköy 2’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen dava dosyası kapsamında, mali yapısı oldukça güçlü olan şirket, ekonomik istikrarsızlığa bağlı olarak sarsıldı. Dava dilekçesinde yer alanlara göre; kurlardaki sert hareketlilik, maliyetlerdeki %100’lük artışla kredi faizlerinin %60’a dayanması grup şirketlerinin mali dengesini bozdu. Dava dosyasına göre Emek Global’in borcu 334 milyon TL, Emek Kumaş’ın borcu 110 milyon TL, Emekteks’in borcu da 81 milyon TL seviyesinde.

yeni-proje-2024-04-30t132456-858.jpg

BİNLERCE ÇALIŞAN İŞİNDEN OLDU

Gelen iflas haberleri ile birlikte şirkete ait mağazaların kapatılacağı öngörülüyor. Mağazaların kapanmasıyla birlikte binlerce çalışanın işten çıkarılacağı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN