Türkiye enflasyonda Avrupa'da birinci: Dünya sıralamasında Afrika ülkelerini de geçti

Türkiye enflasyonda Avrupa'da birinci: Dünya sıralamasında Afrika ülkelerini de geçti

TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre; mart ayında Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 68,5 olarak gerçekleşti. Bu oran, tüm Afrika ülkelerindeki enflasyon oranlarını geride bıraktı. Dünya sıralamasında ise Türkiye, dördüncü sırada yer alırken Avrupa'da ise birinci oldu.

Türkiye'nin enflasyon durumu, son verilere göre oldukça dikkat çekici bir seviyede. Trading Economics'in Mart 2024 verilerine göre, Türkiye'nin yıllık enflasyon oranı yüzde 68,5'e ulaşarak dünyada en yüksek enflasyona sahip dördüncü ülke konumunda bulunuyor.

SADECE YEDİ ÜLKEDE YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE

Bu rakam, sadece yedi ülkede yüzde 50'nin üzerinde olan bir enflasyonun olduğunu gösteriyor.

TÜRKİYE'NİN ARDINDAN VENEZUELA GELİYOR

Listenin başında ise Arjantin yer alıyor. Mart 2024'te Arjantin'de yıllık enflasyon oranı yüzde 288 olarak kaydedilmiş durumda. Onu, yüzde 140 ile Suriye ve yüzde 123 ile Lübnan takip ediyor. Türkiye'nin hemen ardından ise yüzde 67,8'lik bir enflasyon oranıyla Venezuela bulunuyor.

AVRUPA'DA BİRİNCİ SIRADA

Bu durumda Türkiye, sadece yedi ülkede yüzde 50'nin üzerinde olan bir enflasyona sahipken, Avrupa'da açık ara en yüksek enflasyonun görüldüğü ülke konumunda. AB üyesi veya aday ülkeler arasında ise Türkiye'nin ardından en yüksek enflasyona sahip olan ülke yüzde 6,6 ile Romanya olarak kaydedilmiş.

Türkiye'nin enflasyon durumu, Afrika ülkelerini bile geride bırakmış durumda. Sudan, yüzde 63,3'lük bir enflasyon oranıyla altıncı sırada yer alırken, diğer bazı Afrika ülkelerinde enflasyon oranları şöyle sıralanıyor: Zimbabve yüzde 55,3; Etiyopya yüzde 26,2; Pakistan yüzde 20,7.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN