TOKİ ayda 2000 TL'ye 3+1 ev sahibi yapacak! 3 şehir için müjde verildi: Başvurular başlıyor

TOKİ ayda 2000 TL'ye 3+1 ev sahibi yapacak! 3 şehir için müjde verildi: Başvurular başlıyor

TOKİ, uygun fiyatlarla konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik başvuru şartlarını ve konut satışı olan illeri açıkladı. Haziran ve Temmuz 2023 aylarında TOKİ, 3 ilde uygun fiyatlı projeleri başlattı ve yeni ev sahipleri kura ile belirlenecek. Ayrıntılar haberimizde...

TOKİ, uygun fiyatlarla konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik başvuru şartlarını ve konut satışı olan illeri açıkladı. Haziran ve Temmuz 2023 aylarında TOKİ, 3 ilde uygun fiyatlı projeleri başlattı ve yeni ev sahipleri kura ile belirlenecek.

TOKİ'nin ucuz konut satışı olan iller ve başvuru şartları, özellikle alt ve orta gelir grubundan ailelerin konut sahibi olma fırsatını artıracak nitelikte. Ancak, belirtilen iller ve başvuru şartları hakkında detaylı bilgilere TOKİ'nin resmi internet sitesi veya yerel TOKİ şubelerinden ulaşmak mümkündür.

TOKİ'nin başvuru şartları, genellikle başvuru sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, konut sahibi olmamış veya tapuda kayıtlı bir konutun olmaması, belirli bir gelir sınırının altında olma gibi kriterleri içermektedir. Ayrıca, başvuru sürecinde gerekli belgelerin tam ve doğru şekilde sunulması da önemlidir.

Ucuz konut satışı olan iller ve projeler ise TOKİ tarafından belirlenmektedir. Bu projeler genellikle alt gelir gruplarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla belirli bölgelerde gerçekleştirilmektedir.

Vatandaşların TOKİ'nin resmi kanallarından veya yetkililerinden güncel bilgilere ulaşmaları, başvuru süreci ve ilgili projeler hakkında doğru ve güvenilir bilgilere sahip olmaları önemlidir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

toki

TOKİ'ye uygun fiyatlarla konut sahibi olmak için başvuru yapmak isteyenlerin aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Başvurulan projenin bulunduğu ilde en az 1 yıl ikamet etmek veya il nüfusuna kayıtlı olmak.

Daha önce TOKİ'den konut satın almamış olmak ve tapuda kayıtlı bir konutunun bulunmaması.

25 yaşını doldurmuş olmak (eşinin vefat ettiği durumlarda yaş şartı aranmamaktadır).

Aylık hane halkı gelirinin net olarak en fazla 21.000 TL olması.

Bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilir.

Başvuru için gereken belgeler ise şunlardır:

Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Başvuru formu, yetkili banka şubelerinden temin edilerek doldurulacak ve numaralandırılarak teslim alınacak.

Başvuru sırasında başvuru bedeli ödenmelidir.

Tüm şartları sağlayan ve gerekli belgeleri hazırlayan kişiler, TOKİ'ye başvuruda bulunabilir.

Başvuru Bedelinin İade Edilmesi:

Kura sonucunda asil veya yedek hak sahibi olamayanlar 17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başvuru bedellerini geri alabilecektir.

Sözleşme imzalamayan asil hak sahipleri 24 Temmuz 2023 tarihinden, yedek hak sahipleri ise 28 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başvuru bedellerini TC. Ziraat Bankası AŞ. yetkili şubelerinden geri alabilecektir.

Başvuru formu ve diğer belgeler eksiksiz olarak bankaya teslim edilmelidir. Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedecektir.

Ödeme Bilgileri:

Peşinat bedeli için %10 oranında peşinat ödemesi yapılacak ve geri kalan tutar belirlenen vade seçenekleriyle taksitlendirilecektir.

Taksit ödemeleri ayda bir yapılacaktır.

Borç bakiyesi güncelleme periyodu yılda iki kez (Ocak ve Temmuz) olacak şekilde belirlenmiştir.

İlk dönemsel artış tarihi Ocak 2024'te başlatılacaktır.

TOKİ'nin duyurduğu projelerin satış fiyatları, koşulları ve ödeme seçenekleri, ilgili banka şubelerinde ve TOKİ'nin resmi web sayfası olan www.toki.gov.tr üzerinde duyurulmaktadır. En düşük ve en yüksek fiyatlar ile alternatif ödeme koşulları da ilgili sitede bulunmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN