SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! Tüm rakamlar güncellendi! Maaşlarda rekor artış yapılacak: Temmuz ayından itibaren…

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! Tüm rakamlar güncellendi! Maaşlarda rekor artış yapılacak: Temmuz ayından itibaren…

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin dört gözle beklediği zam müjdesi sonunda geldi. Temmuz ayında emekli maaşlarına rekor oranda zam yapılacak. Emekli maaş tablosu belli oldu. İşte emeklilere yapılacak ödeme tutarları…

Dört gözle beklenen Temmuz zamları hakkında açıklamalar peş peşe geliyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanması beklenen enflasyon rakamları için o tarih işaret edildi. 6 aylık enflasyon tutarlarına göre belirlenecek olan zam oranları için yapılacak zamlar için rakamlar belirlendi. İşte emeklilere yapılacak ödeme tutarları…


ENFLASYON ORANINA GÖRE YAPILACAK

SGK ve Bağ-Kur emeklileri tarafından merakla beklenen Temmuz zamları için açıklamalar peş peşe geldi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılacak enflasyon açıklamaları ile birlikte 16 milyon emeklinin maaşı da netlik kazanacak. 5 aylık döneme ilişkin veriler netleşirken zam oranının %15,26 olarak maaşlara yansıdığı belirtildi. Merkez Bankası'nın Haziran ayı enflasyon rakamları için %2,86’yı işaret etmesi ile birlikte 6 aylık enflasyon rakamının %18 olacağı belirtildi.

para-almak-1.jpg

ZAM ORANLARI NETLİK KAZANIYOR


Emeklilerin dört gözle beklediği Temmuz zamları için haberler gelmeye devam ediyor. Şu ana kadar %18,49 tahminleri yapılırken 6 aylık enflasyon rakamının %18,49 olarak maaşlara yansıması bekleniyor. 6 aylık enflasyon rakamlarına göre emeklilerin maaşına yansıyacak zam tutarları şu şekildedir:

  • 7500 TL maaş alan emekliye % 18.49 zamlı maaş 8.886,75 TL olacak.
  • 7.600 TL maaş alan emekliye % 18.49 zamlı maaş 9.005,24 TL olacak.
  • 7700 TL maaş alan emekliye %18.49 Zamlı maaş 9123,73 TL olacak.
  • 7.800 TL maaş alan emekliye %18,49 Zamlı maaş 9242,22 TL olacak.
  • 7900 TL maaş alan emekliye %18,49 Zamlı maaş 9360, 71 TL olacak.
  • 8000 TL maaş alan emekliye %18.49 Zamlı maaş 9.479,20 TL olacak.

emekli-para.jpg

MAAŞLARA REFAH PAYI EKLENECEK

Emekliler için belirlenen zam oranlarının yanı sıra maaşlara refah payının ekleneceği de belirtildi. Refah payının eklenmesi ile birlikte maaş rekor kırması bekleniyor. Emeklilerin zamlı maaşları için tek etkenin enflasyon oranı olmadığı belirtildi. Refah payı ile birlikte seyyanen zamların da maaşları olumlu etkileyeceği vurgulandı. Bu kapsamda zam oranları ile birlikte en düşük emekli maaşının 10.000 TL olması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN