Kuru ekmek almak da zorlaştı! Ekmeğe %33 zam! Pide, poğaça, simit de geri kalmadı

Kuru ekmek almak da zorlaştı! Ekmeğe %33 zam! Pide, poğaça, simit de geri kalmadı

Türkiye'de sofralardan eksik edilmeyen ekmek yeni yılda zam üstüne zam almaya devam ediyor. Artan maliyetler hem fırıncıların hem de vatandaşın belini büküyor. Ekmek fiyatlarını %33 zam gelirken pide, poğaça ve simit fiyatları da zamlandı.

Artan maliyetler her alanda etkisini gösterirken fırıncılar da ürünlerin fiyatını arttırmaya gitti. Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği artan maliyetler nedeniyle zam kararı aldığını duyurdu. Ekmek fiyatlarına %33 zam yapılırken poğaça ve simit gibi ürünlere de zam geldi.

EKMEK FİYATLARINA %33 ZAM

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, artan maliyetler nedeniyle zam kararı alınırken alınan kararla birlikte ekmek fiyatlarına %33 zam geldiği duyuruldu. Yeni zamların ardından 6 TL olan 200 gram ekmek fiyatı 8 TL'ye yükseldi. 12 TL'den satılan 44 gram pidenin fiyatı ise 16 TL oldu. Bu kapsamda 400 gramlık ekmek bir kerede 4 TL birden zamlandı.

simit-pogaca-1.jpg

SİMİT VE POĞAÇAYA ZAM

Amidahaber'de yer alan bilgiler doğrultusunda ekmek fiyatlarına yapılan zamların simit, poğaça gibi yiyecekleri de etkilediği belirtildi. Fırıncılar Lahmacun, ekmek ve tepsi fiyatlarında da artışa gitti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN