Konut Fiyat Endeksi Ocak ayında yüzde 2,3 arttı

Konut Fiyat Endeksi Ocak ayında yüzde 2,3 arttı

Artan enflasyon ve ve hayat pahalılığıyla birlikte ev sahibi olmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Merkez Bankası'nın yayımladığı verilere göre, konut fiyat endeksi ocak ayında yüzde 2,3 ve yıllık yüzde 68 artışla 1190 oldu. İstanbul'daki konut fiyat endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 1,3 arttı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ocak 2024 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı.

Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında artarak 1190
seviyesine yükseldi.

Ocak bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68 oranında artan KFE, aynı dönemde reel yükseliş yüzde 1,4 oranında oldu.

İSTANBUL'DA AYLIK YÜZDE 1,3 ARTIŞ

Üç büyük ildeki konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2023 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre, İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde yüzde 1,3, 2,4 ve 2,8 artış gözlendi.

Endeks değerleri geçen yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 54,5, Ankara'da yüzde 85,6, İzmir'de yüzde 70,4 yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN