Ev sahiplerine güzel haber verildi! Tutarlar değişiyor... O ödemeden muaf olabilirsiniz

Ev sahiplerine güzel haber verildi! Tutarlar değişiyor... O ödemeden muaf olabilirsiniz

Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek o haber sonunda geldi. Rakamlar sil baştan değişiyor. Yıl içerisinde kira gelirinden elde ettiğiniz tutar o rakamın altında ise ödemelerden muaf olabilirsiniz. İşte tüm detaylar…

Sahiplerine sevindiren haber geldi. Kira gelirinin üzerinde uygulanan istisna miktarı 12.000 TL artırılarak 33.000 liraya yükseltildi. Bunun yanı sıra yıllık 33 bin TL'nin altında kira geliri bulunan kişiler gelir vergisi ödemekten muaf tutunacak. Alınan karar doğrultusunda ev sahiplerinin yüzü gülmeye başladı.

EV SAHİPLERİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Yeni Çağ'da yer alan açıklamalar doğrultusunda kira geliri üzerinden uygulanan istisna miktarının 12 bin TL arttırılarak 33 bin TL yükseltildiği duyuruldu. Yapılan güncelleme doğrultusunda Ev sahiplerinin yıllık 33 bin TL'nin altında kira geliri bulunması durumunda elde ettikleri gelir vergisini ödemekten muaf tutulacağı açıklandı.

konut-vergi-para.jpg

Yeni istisna tutarı kapsamında 21 bin TL olan rakam 2024 yılında yapılan artışlarla birlikte 33 bin TL'ye yükseltildi. Değişiklik ile birlikte Ev sahipleri yıllık 33 bin TL'nin altında kira geliri sağlaması durumunda gelir vergisi ödeme zorunluluğundan muaf tutulacak.

Yıllık kira gelir 33.000'nin üzerinde olan kişiler ise bu miktarı aşması durumunda aşan kısmı vergiye tabi tutulacak. 33.000'nin altında kira geliri elde edilenler ise bu limite kadar olan kısım için herhangi bir vergi ödemesinde bulunmayacak. Kira istisnasından faydalanma şartları arasında ticari, tarımsal ve mesleki kazançlar sebebiyle yıllık beyanname verenlerin yer almayacağı aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN