Enerji Bakanı Bayraktar'dan doğalgaz zammı açıklaması: Bu kış zam yok

Enerji Bakanı Bayraktar'dan doğalgaz zammı açıklaması: Bu kış zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Bayraktar, bu kış doğalgaz fiyatlarında bir zam planlamadıklarını belirtti ve dünyadaki enerji fiyatlarının makul seviyelerde olmasının ekonomiye rahatlık sağladığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin Avrupa'da elektrik ve doğalgaz fiyatları konusunda en ucuz ikinci ülke olduğunu vurguladı.

KARAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, son zamanlarda gündemi meşgul eden "doğalgaza zam yapılacak mı?" sorusuna net bir yanıt verdi. Bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında konuşan Bakan Bayraktar, bu kış doğalgaza zam yapılmasının planlanmadığını belirtti.

Bayraktar, doğalgaz fiyatları konusunda, "Şu anda bir doğalgaz zammı planlamıyoruz. Dünya genelindeki enerji fiyatları makul seviyelerde seyrediyor, bu da ekonomimize rahatlık sağlıyor. Avrupa'da elektrik ve doğalgaz fiyatları konusunda en ucuz ikinci ülke olduğumuzu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

GABAR'DA PETROL ÜRETİMİ ARTTI

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin petrol üretimi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu: "Şırnak, Gabar'da günlük 32 bin varilin üzerinde petrol üretimi gerçekleştiriyoruz. Yıl sonuna kadar bu rakamı 100 bin varile çıkarmayı hedefliyoruz. Şırnak ve Gabar gibi bölgeler artık terörle değil, petrol keşfiyle gündemde."

ELEKTRİK ÜRETİMİNDE RÜZGAR ENERJİSİNİN PAYI YÜZDE 28

Ayrıca, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yatırımını vurgulayan Bayraktar, "7 Ocak'ta elektrik üretimimizin yüzde 28'ini rüzgar enerjisinden sağladık. Bu, enerji ihtiyacımızı temiz kaynaklardan karşılama yolunda attığımız önemli bir adım" diyerek ekledi. Bakan, Türkiye'nin enerji alanında sürekli büyüyen bir ihtiyaca sahip olduğunu ve bu ihtiyacın kesintisiz olarak temiz enerji kaynaklarından karşılanması gerektiğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN