Rus tankları yine sınıfta kaldı! Küçük IFV Rusya'nın en gelişmiş tankını rezil etti...

Sosyal medyada gün yüzüne çıkan görüntülerde bir Rus tankının aldığı darbeler dalga konusu oldu. Seri top atışından bir IFV olduğu tahmin edilen zırhlı ünite, Rus tankını adeta döve döve imha etti. Rusların aldığı bu bozgun ise akıllara Rus zırhlı ünitelerinin yetersizliğini ve tankların neden bu kadar kolay imha olduğu sorularını getirdi. İşte Rus tanklarının böyle patlamasının sebebi...

Sosyal medyaya düşen ve T-90 olduğu tahmin edilen tankın, yine iddialara göre bir IFV olan Bradley tarafından adeta dövülerek yok edilmesi dikkat çekti.

İmha edilen tankın tam olarak hangi model olduğu bilinmese de dış yapısına bakıldığında Rus yapımı tanklar ile arasındaki benzerlik gözlerden kaçmıyor. Öte yandan, Bradley olduğu söylenen ve Rus tankını adeta mermi yağmuruna tutan ünite kameralara gözükmüyor.

Ancak, top atışlarının bu denli seri bir şekilde yapılmasıyla bazılarının karşısındaki tankı delmesi ve bazılarının ise sekmesi, tahminen bu ünitenin 25mm büyüklüğünde bir topa sahip olduğunu işaret ediyor.

Görüntülerdeki Rus tankının başına gelen bu olay ise aslında tarihin tekrarı. Benzer bir olay Ukrayna ordusuna ait olan bir IFV'nin kahramanca davranışı sayesinde bir T-72'nin başına gelmişti. Rus zırhlılarını beklemediği bir anda yakalayan Ukrayna'ya ait BTR-4, T-72'yi kullanılamaz hale getirmişti.

RUS TANKLARI İŞTE BU YÜZDEN KOLAY İMHA EDİLİYOR

Peki Rus tankları bu kadar kolay mı imha ediliyor? Cevabını bulabilmek için buradan haberimizi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir