Menenjite karşı ‘devrim niteliğinde’ mücadele: Yeni aşıyı kullanan ilk ülke Nijerya oldu

Menenjite karşı ‘devrim niteliğinde’ mücadele: Yeni aşıyı kullanan ilk ülke Nijerya oldu

DSÖ yetkilileri, Afrika’da son dönemde ciddi ölçüde artış gösteren menenjite karşı yeni geliştirilen ‘devrim niteliğindeki’ aşının ilk kez Nijerya tarafından uygulanmaya başlandığını bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Nijerya’nın menenjite karşı “devrim niteliğinde” yeni aşısını uygulayan ilk ülke olduğunu açıkladı. DSÖ, yeni aşının beş ana hastalık varyantlarına karşı koruyucu olduğunu bildirdi.

‘HEDEF 2030’DA BİTİRMEK’

Geçtiğimiz yıl 26 Afrika ülkesinde menenjit vakalarında yıllık yüzde 50 artış görüldüğü ifade edilirken, DSÖ Genel Sekreteri Tedros Ghebreyesus, “Nijerya’daki uygulama bizi 2030 yılına kadar menenjiti engelleme hedefimize bir adım daha yaklaştırdı” ifadelerini kullandı.

Ülkede geçtiğimiz ekim ile bu yılın mart ayı ortalarına kadar bin 742 şüpheli menenjit vakası tespit edilirken Nijerya’nın 7 eyaletinde 153 can kaybı görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN