Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha

Dünya Bankası, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile imzaladığı 416 milyon dolarlık kredi anlaşmasıyla Türk sanayisinin çevreye duyarlı projelerini destekleyecek.

Dünya Bankası, Türk sanayisinin hava kirliliği ve sera gazı emisyonlarını azaltma çabalarını desteklemek için Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB) ile 416 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı. Bu finansman, imalat sektörünün çevre dostu teknolojileri benimsemesine olanak tanıyacak.

YEŞİL DÖNÜŞÜM İÇİN FİNANSAL DESTEK

Kredi, sanayi sektöründe sürdürülebilir uygulamaların ve temiz teknolojilerin kullanımını artırarak Türk üreticilerine uzun vadeli finansman sağlayacak. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, yaptığı açıklamada, "Sanayi sektöründen kaynaklanan emisyonların azaltılması, Türkiye'nin küresel pazardaki rekabet gücünü artırmanın kritik bir yolu" dedi.

ÖNCEKİ ANLAŞMANIN DEVAMI

Bu anlaşmanın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz günlerde açıkladığı, Dünya Bankası ile yürütülen işbirliği kapsamında oluşturulan 18 milyar dolarlık mali işbirliği programının bir parçası olduğu belirtildi. Şimşek, bu işbirliği ile enerji arz güvenliği ve işletmelerin yeşil dönüşüm süreçlerinin desteklenmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN