ABD’li bakan Blinken ile Çin lideri Jinping bir arada: Dünya ikimize yetecek kadar büyük

ABD’li bakan Blinken ile Çin lideri Jinping bir arada: Dünya ikimize yetecek kadar büyük

Çin’de temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Çin lideri Xi Jinping ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra yapılan açıklamada, gezegenin iki ülkeye yetecek kadar büyük olduğu ifade edildi.

Son yıllarda çeşitli konularda gerilimler yaşayan dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki rekabet sürerken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin’e yaptığı resmi ziyaret kapsamında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüştü.

‘KISIR REKABET YERİNE ORTAK ZEMİN’

Çin Dışişleri Bakanlığı görüşmeye dair bugün yaptığı açıklamada, Jinping’in görüşmede ‘saygı, barış ve kazan-kazan işbirliğini’ vurguladığı ifade edilerek “Gezegen, Çin ve ABD'nin ortak kalkınmasına ve refahına uyum sağlayacak kadar büyük. Çin, kendine güvenen, açık, müreffeh ve gelişen bir ABD görmekten mutluluk duyuyor. ABD'nin de Çin'in gelişimine olumlu bir gözle bakabileceğini umuyoruz” denildi.

45 yıllık Çin-ABD ilişkilerinin zorlu geçtiğini vurgulayan Çin Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Kısır rekabete girişmek yerine ortak zemin arayın ve farklılıkları koruyun; söylenenin tam tersini yapmak yerine sözleri eylemlerle onurlandırın” diye eklendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN