Donald Trump ABD'de TikTok'u yasaklayacak

Donald Trump ABD'de TikTok'u yasaklayacak

ABD Başkanı Donald Trump, Çin kökenli TikTok uygulamasını yasaklayabileceklerini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in koronavirüs sürecini ele alışına misilleme olarak ülkesinde kısa video uygulaması TikTok'u yasaklamayı değerlendirdiğini söyledi.

Trump'ın salı günkü açıklaması öncesinde Dışişleri Bakanı Michael Pompeo yetkililerin ana şirketi Çinli ByteDance Ltd. olan uygulamayı yasaklamayı düşündüğünü söylemişti.

"TÜM DÜNYAYA YAPTIKLARI UTANÇ VERİCİ"

BloombergHT'nin haberine göre, Trump, Gray Television'dan Greta Van Susteran ile gerçekleştirdiği mülakatta Pompeo'nun sözlerine ilişkin “Evet bu düşündüğümüz bir şey. Bu büyük bir iş. Çin'in virüs ile ilgili ne yaptığına bakın, bu ülkeye ve tüm dünyaya yaptıkları utanç verici” dedi.

Söz konusu ihtimale ilişkin detay vermeyen ABD Başkanı, TikTok'u yasaklamanın koronavirüs ile ilgili olarak Pekin hükümetine misilleme yapmak için değerlendirilen birçok yoldan biri olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN