Bilecik Belediye Başkanına İstanbul Sözleşmesi soruşturması

Bilecik Belediye Başkanına İstanbul Sözleşmesi soruşturması

Türkiye'nin sürpriz bir kararname ile İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine afişler ile tepki gösteren Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında soruşturma başlatıldı. Afişler ise kaldırıldı.

İçişleri Bakanlığı, kentin çeşitli yerlerine astırdığı "İstanbul Sözleşmesi kimden korur?' başlıklı afişlerle, Türkiye'nin feshettiği İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında soruşturma başlattı.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Twitter hesabından yaptığı açıklamada Bilecik Belediyesi tarafından asılan İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin afişlerdeki ifadeler hakkında şunları söyledi:

"Toplumumuzun tüm kesimlerine hakaret içeren, öğretmenlerimizi ve polisimizi zan altında bırakan Bilecik'teki billboardlar yaptığımız suç duyurusu sonucu güvenlik güçlerimizce derhal kaldırılmıştır. Bilecik Belediye Başkanı ve ilgililer hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır."

 

 

Bilecik Belediyesi'nin kentin çeşitli yerlerine astığı "İstanbul Sözleşmesi kimden korur? başlıklı afişlerde şu ifadeler yer almıştı:

 "Şiddete meyilli herkesten korur: Eşin, eski eşin veya partnerin şiddetinden, abinin, babanın veya diğer aile bireylerinin şiddetinden, işyerinde patronun, okulda öğretmenin, karakolda polisin ya da sokakta, çarşıda ya da toplu taşımada tanımadığımız erkeklerin şiddet ve tacizinden, kısaca en yakınımızdakinin şiddetinden korur." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN