Ne varsa gençlerde var

Masallar ile büyümüş toplumuz biz. Masalı anlatan keyif alır masalı dinleyen uyuya kalır. Her masalın sonu anlatan tarafından güzel şeylere bağlanır. Eski başkan Ahmet Nur Çebi şampiyonluk sonrası taraftara ve camiaya çok güzel masallar anlatarak güzel bir uyku sağladı. Sonunu da güzel bağladı tarihin en yüksek borçlu kulübü, en kötü futbol takımını bıraktı ve seçimde alkışlanarak ibra edilerek gönderildi.

Ne derdi sayın başkan ben Beşiktaş’ın tek kuruşunun takipçisi olurum.Bu takım yüzde 99 şampiyon olacak, benim dönemimde öyle 6 ayda bir teknik direktör değişmez. Beşiktaş devre arasına 4. teknik direktör değişimi ile gidiyor. Tek kuruşun takipçisi olan kişiler Victor Ruiz olayında çıkan acı reçete için ne diyecekler. Yüzde 99 şampiyon olacak denen takım liderin 15 puan gerisinde, transferleri ben yapmadım diyerek her zaman olduğu gibi suçu birilerine atan başarı var ise kendini öven başarısızlıkta suçu olmayan başkan enkazı.

“Gelecekte yaşanacak olan her büyük olay geçmişte planlanmıştır” Hasan Arat başkan, göreve geldiğinden itibaren radikal kararlar aldı. Şimdi yeni teknik direktör arayışında büyük olasılık yabancı bir hoca olacak. Yabancı hocanın handikapı “kapı gibi sözleşme isterler, takıma kendinden başkasının karışmasını istemez, bol bütçe isterler.” Yeni yönetim “Beşiktaş’ın geçici sıkıntısı gerçektir Ama bu sıkıntıların altından çabuk kalkacaktır” dese de enkazı kaldırmak için çok terlemesi gerekecektir.

Serdar Topraktepe yönetiminde siyah beyazlılar merkez orta sahayı tutucu bir takım görüntüsü ile maça başladı. Amartey aylar sonra kendi yeri olan 6 numaradaydı. Kanatlar Rashica-Semih, forvet Muleka’ya emanetti. Beklentinin üstünde oyuna başlayan Muleka ile üç pozisyona girdi ama Erce Kardeşler’in başarılı kurtarışları ile karşılaştı. Psikolojik açıdan böyle maçları oynamak zordur ama siyah beyazlılar ilk 15 dakikada üç isabetli şutla en iyi deplasman maç başlangıcını yaptı. VAR dan dönen Salih Uçan golü sonrası, Amir’in asistine genç Semih usta dokunuş ile küskün taraftarını biraz heyecanlandırdı.

İsteksiz, formayı haketmeyen oyuncularda ısrar edip, gençleri kulübede mahkum eden eski teknik ekipler, gol sonrası hata yaptıklarının belki farkında olmuşlardır. Beşiktaş sezonun ilk yarısında 10 farklı stoper ikilisi oynadı, oysa altyapıya bakıp genç oyunculara güvenilse belki bir kaç puan daha alması imkansız değildi. Altyapıdan oyuncu kazanma başarısı diğer takımlara göre oldukça fazla.

Fenerbahçe maçı sonrası düşüşe geçen Hatayspor, Lamkel’in eksikliğini çok arıyor. Bir pozisyon haricinde rakip kaleye gitmekte zorlanan bir takım görünümündeydi. Amir oynadığı zaman Beşiktaş’ın her maç en derli toplu oyuncusu olarak öne çıkıyor. Kornerden gönderdiği topa takımın en golcü oyuncusu Colley en iyi yaptığı şeyi yaparak kafa ile topu ağlara gönderdi. Volkan hoca oyuna 4 oyuncu değişikliği sonucu, Hodzic golü ile geldi. Amartey bu haftada boş geçmeyerek rakibe asist yaparak takımını ateşlendirdi.

Serdar Topraktepe her ne olursa olsun denedi, siyah beyazlılar sezonun en pozitif futbolunu oynadı. Yeni yönetim, eski yönetim gibi hata yapıp Önder Karaveli pozisyonuna düşmez umarım. Düşecek olsa dahi 1.5 yıl hocaya imkan vermeli. Psikolojik anlamda çöküş yaşayan Beşiktaş sezonun ilk yarısını galibiyetle kapatarak araya moralli bir giriş yaptı. Sezona iyi başlangıç yapan Hatayspor ise aldığı mağlubiyet ile kötü sinyaller vermeye başladı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum