İsmail Kartal ateşle oynuyor

Sakat oyuncular ile ilgili değişik bir dönem yaşıyor sarı lacivertliler. Oyuncuların ne durumda olduğunu sahalara ne zaman döneceğini Fenerbahçe Kulübü değil spor yorumcuları açıklama yapıyor. İsmail Kartal “Son lig maçından önce Fred denedi ama ağrı hissettiği için kadroya almadık, milli ara sonrası bizimle olacak” demişti ancak 15 gün geçmesine rağmen Fred dün akşam da kadroda değil. Djiku sakatlığı 3 haftaya geçer denildi, stoperin dönüş zamanı belli değil. Emre Mor sezon başından beri kayıplarda, takımın bonservis bedeli olarak en yüksek oyuncusu Cengiz kendini gösteremedi, sakat mı güçsüz mü bilinmiyor.

Fatih Karagümrük ise lige kötü bir giriş yaptıktan sonra kazanma alışkanlığına döndü Son 5 maçının 3’ünü kazandı, 2’sinde berabere kaldı. İsmail Kartal stoper mevki için Samet -Osterwolde sağ kanat için Mert Müldür stoperlerin önüne ise Zajc’ın sakatlığından dolayı İsmail - Crespo ikilisi ile oyuna başladı.Forvet hattı ise milli takımdan affını isteyen Dzeko’daydı. Fenerbahçe Karagümrük maçları her daim çekişmeli heyecanlı maçlara sahne olmakta.

Maç vasat olan lig oyununun üstünde başladı. Sarı Lacivertliler ön alanda topu kazanıp Tadic’in kuracağı oyun ya da Dzeko’nun ceza sahası içinde bulacağı pozisyonlardı. Kırmızı siyahlı ekip ise rakibin oyununu bozup Güven, Can, Mendes ile hızlı ataklar ile sonuca gitmekti. Formsuz Szymanski bir dakika içerisinde üç pozisyon kaçırdı. Polonyalı ilk yarı bütün pozisyonların içindeydi.

Hızlı gelişen Fatih Karagümrük atağında Samet ve Mert Müldür ters kanada prese gitmesi ile Can Keleş bomboş kaldı ve golü buldu. Ters pres sonrası gelen kademe hatası Samet’in vasatlığını yine ortaya çıktı. Kalede Livakovic formsuzluğu devam ediyor. İlginç olan ise sarı lacivertliler sakat yada cezalı olan her oyuncunun alternatifi vasat bir oyun ortaya koyuyor. Fred-Djiku yerine oyuncu koyulamadığı gibi Osayi yokluğundada Mert Müldür vasat bir görüntü sergiledi. Osayi arletizmi ile hem ataklarda etkili oluyordu hemde İrfan ve Szymanski’ye alan açıyordu.

İkinci yarı tempoyu yükselterek başlayan sarı lacivertliler penaltı golü ile oyuna döndü. Karagümrük tempolu oyuna aynı tempo ile karşılık vererek Güven Yalçın ile iki pozisyon buldu. Samet Akaydın’ın eline çarpan top akşamın değil haftanın tartışılacak konunun bulunmasını sağladı. İrfan Can ile başlayan Szymanski asisti ile Tadic on fire yaparak takımını öne geçirmeyi başardı.

İsmail Kartal takımı iyi olsa da kötü olsada değişikliği 70 dakikadan önce yapmıyor. Ferdi rakibin darbeleri ile sakatlanma sinyalini Crespo ise yorgunluktan dolayı kırmızı kart görme tehlikelileri ile karşı karşıya olsa dahi değişiklik yapmadı. Alpaslan hoca puan alırım düşüncesi ile yorulan rakibine karşı üç oyuncu değiştirerek oyuna müdahale etti.

Batsman-Cengiz müdaheleside sarı lacivertlilerin oyununda değişiklik göstermedi. İsmail Kartal Fred Becao Djiikuu yokluğunda takımına B ve C planlarını yansıtamadı. Elinde çok yönlü oyuncular olmasına rağmen bir çoğunu sabit bırakarak onlarında vasat görüntü vermesini sağladı. Sonuç olarak Fenerbahçe seyircisi önünde zorlanarak üç puan kazanıp tekrar liderliği geri aldı ama son 1 aydır oynadığı oyun ile ilerisi için iyi sinyaller vermedi.

YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum