Halı sahada bile kazanıyor

Çok güzel bir hafta yaşıyoruz, daha güzellerini de yaşayacağız. Türkiye Cumhuriyeti 100’üncü yaşını tüm ülke genelinde kutluyor. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ey yükselen yeni nesil! Cumhuriyeti biz kurduk onu devam ettirecek sizlersiniz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” Ülke geneli, dünyanın birçok noktası futbol sahaları bütün coşku ile bu güzel anlara eşlik ediyor. Yaşasın Cumhuriyet.

TFF dün akşam ( Mehmet Büyükekşi) yine kendinden söz ettirmeyi başardı. Büyük 100. yıl kutlamalarının olduğu saate maç koyarak şounu yine yaptı. İsmail Kartal, Avrupa maçı öncesi kas sakatlığı, darbeye bağlı sakatlık olaylarından bahsederken,takımın en formda oyuncusu Djiku ve Serdar Aziz’in uzun süre sakatlanacağını aklından dahi geçirmemişti. Sarı Lacivertliler her alanda bu kadar bütünleşmişken sanki sağlık heyeti bunda biraz geri planda kalıyor. Sakatlanan her oyuncu 1 aydan önce sahalara dönemiyor. Kadro derinliğiniz çok yoğun olsa da aynı bölgeden üç oyuncunun sakatlığı sizi değişik arayışlara sürükler.

Sakatlık kabusu maç başlayıncada devam etti. Becao zorladı yürekler ağıza geldi,p eşine Fred 10 dakika dolmadan değişiklik işareti yaptı. Pendikspor rakibinin iyi yönlerine iyi çalışmış , Ferdi -Tadic bağlantısı Szymanski-Dzeko paslaşmaları kapanınca sarı lacivertliler kenarda Osayi Samuel jokerini kullanmayı seçti, biraz şans biraz güzel paslaşmaların sonucu ile kapalı defansı açılmış oldu.

Play-Station oyununu azaltan Osayi takımının pozisyon yükünü taşıyan bir oyun çıkarttıı ilk yarıda. Takımı gibi sezona rekorlar kırarak giren İrfan Can Kahveci şansı ile soyunma odasına moralli bir giriş yaptı.

Bu sezon Fenerbahçe, Süper Lig maçlarının ilk yarında en fazla gol atan (15) takım oldu. İkinci yarı Becao çıkması sonucu az ve öz gelen Pendikspor iki tane yüzde yüz pozisyon kaçırdı.Sarı Lacivertliler ise kendinden emin şekilde oyunu rolantide oynamayı tercih etti. Szymanski maç boyunca topu iki kere ayağına aldı iki asist yaptı, Boşnak golcü attığı goller ile stad arkasında olan hemşehri mahallesine selamını iletti. Sonuç olarak Fenerbahçe yenilmezlik serisini Pendik karşısında aldığı galibiyet ile devam ettirdi.

İstanbul ekibi yeni hocası ile ileri zamanlar için umut tazeledi. İsmail Kartal maç öncesi saha zemini iyi görünüyor desede kuru zemin 3 oyuncusunun sakatlanmasına sebep oldu. Gerçekten milyon eurolar harcanıp böyle statlarda oyuncu oynatılması gerçekten düşünülmesi gereken bir konu. Diğer ilginci ise stad seyircisinden çok balkon seyircisinin fazla olması

Not olarak 1960 kişilik Pendik stadında maç oynamasına izin veren federasyon Süper Lig’de 4. sezonunu geçiren Karagümrük’ün 6500 kişilik stadyumunda maç oynanmasına izin verilmiyor, zeminin daha iyi olmasına rağmen!

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum