Futbol fonda, TFF milyonda mı?

Milli Takım’ımız Montella önderliğinde özel maç olsa da Almanya’yı uzun zaman sonra deplasmanda yendi. Tarihinde lider olarak ilk defa Avrupa Şampiyonası’na gidiyor mutluyuz gururluyuz.

Diğer yönden bakarsak futbol uçurumdan aşağıya doğru yuvarlanarak düşüyor. Kulüplerin bitmek bilmeyen hakemler ile ilgili şikayetleri, beğenilmeyen MHK istifası beklenen Türkiye Futbol Federasyonu.
Temiz eller operasyonu yapalım futbolu temizleyelim istiyor çoğu başkan ve kulüpler, ancak bir haber en dibinden başlayıp yükselerek gelmeye başlayınca hemen önü kesilmeye, dur bakalım denmeye başlanıyor. Gazeteci 'ben haberime belgelerime güveniyorum sonuna kadar gideceğim’ dediği anda bu sefer birinin adamısın ondan destek alarak bunu yapıyorsun denilerek taraftarın önüne atılarak tehdit ediliyor, linç yedirilebiliyor.

Bir televizyon programında gün yüzüne çıktı, haberi yapan gazeteciye ‘ayağını denk al açıkça söylüyorum, evden Galatasaray’ın cenazesine diye gidersiniz Galatasaray bir bakmışınız sizin selanızı okutuyor’ dendi. Oysa gazetecinin (Murat Ağırel) yaptığı araştırdığı konu, Tuzlaspor transferlerinin incelenmesi ve kiminle neler yapıldığını yazmaktı.

Futbolun içinde olan bazı kişiler bu ara özel bir bankada çalışan kişi tarafından dolandırılma durumu ile uğraşıyor. 3 verdim 5 almayalım mı bazısı alabilmiş, bazısının büyük paraları uçup gitmiş. Yıllardır yaptığı birikim bir anda kayıp. Konunun içinde olan çoğu kişi anlık TFF’ye bağlı olan kulüplerde teknik direktörlük oyunculuk yapıyor.

Yorumcular hakemler için söyledikleri, sağlık açısından çıkarılan raporların sahte olduğu konuşuluyor. Görevde olan bazı hakemlerin aralarında gruplaştığını talimata göre maçları yönettikleri söyleniyor. Peki bunlar futbolumuzda olurken yaşanırken Türk futbolunun problemlerini çözmeye talibim diyerek göreve gelmiş olan TFF ne yapıyor?

Yayın gelirleri artacak dendi düşmeye başladı. Hakem problemleri giderilecek dendi ,aksine en kötü dönemini yaşıyor. Spor yasası problemi aynı yerde duruyor. Yapay zeka, Süper Lig marşı gibi konular üstünde duruluyor. Anlık gündem ise Süper Kupa finali. Önceki akşam Türkiye Futbol Federasyonu bir açıklama yaparak finalin 29 Aralık Cuma günü Riyad’da oynanacağını değişmeyeceğini açıkladı. Açıklama içeriği ise futbolumuzun marka değerini yükseltmek adına diye.

Sonuç olarak futbolun bir tarafında seviniyoruz. Milli Takım olarak finallerde boy göstereceğiz, kulüp takımları bazında Avrupa serüveninde güzel şeyler yapıyoruz daha iyilerini de yapacağız. Diğer taraf ise en dibe inmiş bataklığa saplanmış durumda.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum