Fener kazanırken düşündürüyor

Fenerbahçe, perşembe gecesi utanç verici bir skor aldı. Kaybettiği takım için kasaba takımı denildi, köy takımı denildi, çok şeyler denildi. Ancak Fenerbahçe için perşembe günü kaybettiği, zor zamanlarda böyle sonuçları kaldırabilecek bir kişinin olmamasıydı. İsmail Kartal taraftardan özür dileyerek kısa bir açıklama yapıp soru almadan basın toplantısından çıktı. Bazen böyle zamanlar kaybetme yanında ilerisi için kazançların önünü açar. Ekran karşısında dik bir duruş ile evet kaybettik, takım olarak kaybettik, benim yüzümden kaybettik, yanı sıra kaybederken de öğrendik diyebilseydi daha farklı olurdu diye düşünüyor çoğu taraftar.

Sakatlık olayları takımlar için sıkıntılı bir durum ancak bunu çözmek teknik ekibin işi. Fred yoksa Fenerbahçe yok düşüncesine girdi taraftar, camia. Oysa sarı lacivertlilerin hızında, temposunda, oyun sisteminde, antremanlarında inanılmaz bir düşüş yaşanıyor. Formsuz ve yorgun oyuncular direkt kendini belli ediyor rotasyon tarafı iyi yapılamadığı gibi yedek oyuncuların hazır halde olmaması da ayrı bir sıkıntı.

İsmail Kartal: “Maç maç düşünüyoruz demiştik. Nordsjaelland maçının telafisi olacaktır. Biz bugüne odaklandık. Sivasspor’la ilgili tüm analizleri yaptık. Bu akşam oyuncularımdan güzel bir reaksiyon bekliyorum. Taraftarlarımızı iyi oyunla mutlu edip 3 puanla devam etmek istiyoruz.” Servet Çetin: Skorlar dışında iyi oynayan bir takımı olduğunu rakibine karşı yaslanmadan onları önde karşılayıp dirençli bir takım olup sonuca gitme provasına çalıştıklarını belirtti.

Fabrika ayarlarına dönüş misali özlenen futbolu ile başladı maça sarı lacivertliler 5 dakika içerisinde girilen iki pozisyonda tek eksik son vuruştu bir oyuncu bütün takımın ahengi değiştirime özelliği taşır mı? Fred bunu dün akşam taşıdı, hırsı isteği arkadaşlarınıda ateşledi. Geçen hafta golleri atan Tadic bu sefer asisti ile ön plandaydı. Polonyalı Szymanski 19 gole katkı vererek ilk yarı bitmeden kariyer rekorunu kırdı.

Kariyer sezonuna ekleme yapan diğer oyuncu ise İrfan Can Kahveci’ydi. Danimarka’da taraftar ile tartışan dün akşam hakem ile sözlü tartışmaya giren İrfan jeneriklik bir gol atarak taraftarına selamını yolladı.

Eksik olan ise defans hattının savurganlığıydı. Oosterwolde-Samet ikilisinin uyumsuzluğu maçı izleyenlerin acaba ne zaman gol yedirecekler düşüncesiydi. Osayi Samuel kademeye girmese ilk yarıda gol yemesi işten bile değildi.

İkinci yarıya istekli, temaslı başlayan Sivasspor oldu. Uyuşamayan ikilinin hatalar zincirini Trabzonspor’a 2 gol atan Manaj affetmedi. Perşembe günü yenen 6 gol sonrası böyle bir hatalı gol yenmesi şampiyonluğa giden takım için düşündürücü bir durum. Oyundan düşen takıma müdahale İsmail Kartal’dan değil sakatlanan Crespo’dan geldi.

Değişiklik sonrası girilen ilk pozisyon gol olarak geri dönüş sağladı. İsteyen arayan Bosnalı golcü ilk önce güzel paslaşmaları sonrasında ise Tadic ortasını güzel bitiriş ile 10 dakika geçmeden iki gol bularak takımını kabustan uyandırdı.

Fenerbahçe uzun süre sonra iyi oynayarak kazandı ama kazanırken düşündürmeyi de eksik etmedi.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum