A planı zirveyi getirdi

İki takım için zor ama Fenerbahçe için daha zor. Kaybetmesi değil kazanamaması durumunda dahi camia üzerindeki tedirginlik yükselecek, dişli rakiplere karşı çıkan alıntılar gerçeği yansıtacak. Akabinde art arda oynayacağı Galatasaray maçlarına temkinli ve moralsiz çıkacaktı. Beşiktaş açısından zor ama rakibine göre daha “az zor”. Saha içerisinde sakin kalabilirlerse yeni yönetimine taraftarına bir galibiyet hediye edebilir. Saha içi oyuncuların kalite ve form durumlarına bakılınca Fenerbahçe favori ama böyle maçlarda oyuncuların moral motivasyonu daha ağır basıyor. Derbi maçların geneline bakılınca ağır favori gösterilen takımlar maçların çoğunu kaybetmiştir.

Rıza Çalımbay hangi takımın başında olursa olsun oynayacağı Fenerbahçe maçları için dönüm noktası olduğundan bahseder. Sivasspor, Konyaspor ve diğer takımların başındayken de durum aynıydı.

“Her yiğidin farklı bir yoğurt yiyişi vardır”. İsmail Kartal cephesi ise maç maç baktıklarını analizleri, ona göre yaptığını aynı istekli oyun ile sahada olmayı hedeflediğini söyler. Rakip analizi yaparken Fred-Dijiku yokluğunda kendi takımının analizini yapabilseydi dişli rakipler olan Trabzonspor-Ludogorets-Nordsjaelland karşısında verimli bir oyun oynayabilirlerdi.

Dolmabahçe’de kadrolar açıklandığında siyah beyazlıların sürprizlerle dolu bir kadro ile çıkacağını kimse bilmezdi. Takımın en golcü iki oyuncusu kenardaydı. Colley sakatlığından dolayı, Aboubakar tarafında bilinmeyen bir sıkıntı gözüküyor Kamerunlu golcü yine kaçma peşinde mi acaba? Siyah beyazlılar temas ederek rakibinin oyununu bozmayı hedefledi. Ön alan baskısı erken başlamıştı, Necip dahi baskıdayken atılan ters top Ferdi - Tadic- Dzeko bitirişi ile son buldu. Gol sonrası oyundan düşen sarı lacivertliler oyuna dönen siyah beyazlılar oldu. Djiku’nun hatası ile gelen penaltı skora da oyuna da denge getirdi.

İlginç olan ise penaltı pozisyonu içinde 4 kişinin sarı kart görmesi ülkemize özgün olan bir durum sanırım. Üstelik net olan bir pozisyon için.

Temas oyununa bir türlü karşılık veremeyen sarı lacivertlilerde Szymanski en kötü oyununu Osayi ise Rebic baskısından ileriye dahi çıkamadı. Dzeko, İrfan Can Kahveci atamayınca siyah beyazlılar ilk yarıda iki sakat vermesine rağmen oyunda kaldı. Saha zemini ağır olunca iki takımda ilk yarıda istediği oyunu yansıtamadı.

İlk yarı akıllarda kalan Fenerbahçe’nin yürümeye hali, Beşiktaş’ın ondan kalır yanı yok. Maçın en heyecanlı kişisi maçı anlatan spikerdi. İkinci yarı başından itibaren gücü iyice azalan siyah beyazlılar geriye yaslanıp rakibinin gelmesini bekledi, kapanan defansı açmakta zorlanan sarı lacivertlilerin imdadına Bailly hatası yetişti.

Rıza Çalımbay oyuna ilk müdahalesini Aboubakar’ı alarak yaptı. Dışarıdan biri izlese maçı İrfan Can Kahveci’nin Mert Günok ile idman yaptığını zanneder, bu kadar pozisyona girip kaçırmak! Mert, Necip, Chamberlain, Cenk siyah beyazlılar adına akşamın ayakta kalan oyuncularıydı.

Atilla Karaoğlan haftalık değil aylık konuşulacak bir hatadan VAR yardımı ile dönüp Tayfur’un kırmızı kartını iptal etti. Çalımbay Ghezzal ve Bahtiyar’ı oyuna alarak son kozlarını sahaya yolladı. 70 dakika maçı izleyip oyuna müdahale eden İsmail Kartal dün akşam bu süreyi ileriye taşıyarak 83. dakikada değişikliklere gitti.

Baily ikinci yarı oyuna etki ederek iki penaltı ile vasat bir stoper olduğunu hatırlattı. Mert kalesinde devleşerek farklı sonucu önlemiş oldu. Szymanski vuruşuna artık yapacağı hiçbir şey kalmadı.

Fenerbahçe bu kadar sakat ve kötü bir Beşiktaş’ı yakalamışken çok rahat alabileceği maçı zorlanarak kazandı ve Dolmabahçe deplasmanından hata yapmadan döndü. İsmail Kartal formsuzluğu devam ediyor, temas oyununa karşılık veremiyor gol yedikten sonra bocalama evresine geçiyor, ve takımının hala bir B planı yok.

YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum