Volvo, İsveç, ABD ve Belçika'daki fabrikalarını kapatacak

Volvo, İsveç, ABD ve Belçika'daki fabrikalarını kapatacak

Otomobil üreticisi Volvo, koronavirüs (corona virus) tedbirleri kapsamında İsveç, ABD ve Belçika'daki fabrikalarında olan üretimi bir süreliğine durdurma kararı aldı.

Volvo, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) enfeksiyon hızının Çin'de yavaşlaması üzerine orada olan üretimlerine tekrar başlamıştı.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Volvo'nun İsveç'teki Torslanda, Skovde ve Olofstrom fabrikaları ile ABD'deki Güney Karolina fabrikası 26 Mart ile 14 Nisan tarihleri arasında kapalı olacak. Şirketin Belçika'daki Gent fabrikası ise halihazırda geçici olarak kapalı durumdaydı.

Mercedes-Benz Türk ise, koronavirüs nedeniyle üretim faaliyetlerine Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 23 Mart - 5 Nisan ve Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 28 Mart - 10 Nisan 2020 tarihleri arasında 2 haftalığına ara verme kararı aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN