Türk tankları Cerablus'tan sonra Çobanbey'e girdi - Son dakika haberleri

Türk tankları Cerablus'tan sonra Çobanbey'e girdi - Son dakika haberleri

Cerablus'ta devam eden Fırat Kalkanı Harakatı kapsamında TSK tankları Cerablus'tan sonra Çobanbey bölgesine askeri sevkiyat başlattı. İlk adımda 4 tank Elbeyli sınır bölgesinden geçerken, 20'den fazla tank ise geçmek üzere sınırda bekletiliyor. Kilis’in Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyü’nde sınır güvenliği için yapılan duvarın bir bölümünün kaldırılarak açılan kapıdan TSK’ya ait tank ve zırhlı araçlar Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki Rai kasabasına girdi.

IŞİD ve muhalif grupların şiddetli çatışmalarına sahne olan Çobanbey bölgesine Türk tankları girdi.

24 Ağustosta başlayan Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Cerablus'tan sonra Çobanbey bölgesine de askeri sevkiyat başladı. Günlerdir süren hazırlık sonrası ilk tank birliği bugün 13.00'te sınırı geçerek Türkmen Kasabası Çobanbey'e hareket etti.

İŞTE O ANLAR

16-09/03/1-1472912042.jpg

İlk etapta 4 tank Elbeyli sınır bölgesinden geçerek Çobanbey'e hareket etti. Sınırdan geçmek için 20'den fazla tank ise hazır bekliyor.

FIRAT KALKANI'NIN 3'ÜNCÜ AŞAMASI

Cerablus-Çobanbey bağlantısını sağlayarak bölgeyi IŞİD'ten temizlemek Fırat Kalkanı operasyonunun 3'üncü aşamasını oluşturuyor.

16-09/03/2-1472912066.jpg

Cerablus'un kurtarılması, güneyde PYD tehdidi ve işgalin in sonlandırılması ve ikinci aşama olarak açıklanan operasyon kapsamında 3 aşama da 10 günlük süre zarfında 70 kilometrelik alanın terörden temizlenmesi hedefleniyor.

16-09/03/1-1472913127.jpg

ELBEYLİ'DEN GİRDİK

Bir süredir askeri hareketliliğin devam ettiği Kilis’in Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyü’nde sınır güvenliği için yapılan duvarın bir bölümünün kaldırılarak açılan kapıdan TSK’ya ait tank ve zırhlı araçlar Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki Rai kasabasına girdi.

16-09/03/57caae7d0f2544512049d8ee.jpg

Yaklaşık 20 tank, 5 zırhlı personel taşıyıcı, kamyon ve zırhlı araçların sınırın Suriye tarafına geçişi sırasında, sınır birlikleri Rai’nin iç kesimlerinde IŞİD kontrolündeki bölgeler; Fırtına obüsleriyle ağır bombardımana tutuldu.

Sınırı aşarak Rai’ye giren tanklar ise ilerlemesini sürdürüyor.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı harekatının 11'inci gününe ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, bugün zırhlı birliklerin geçiş yaptığı El Rai bölgesinin güneyindeki IŞİD'li teröristlere ait iki hedefin Türk savaş uçakları tarafından ateş altına alınarak imha edildiği belirtildi.

TSK desteğiyle ilerleyen ÖSO güçlerinin Arap İzzah, Er Fursan ve El Rai bölgesinde bazı noktaları ele geçirdiği ve harekatın sürdüğü kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Bu kapsamda; 3 Eylül 2016 tarihinde, El Rai güneyinde bulunan Vukuf bölgesinde tespit edilen DEAŞ mensubu teröristlere ait iki hedef 13:00-13:24 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile ateş altına alınarak imha edilmiştir. Etki altına alınması uygun bulunan terörist hedefleri, hedefin imhası için gerekli ve orantılı ateş sağlayan uygun mühimmatla (akıllı/güdümlü) bir plan dahilinde ateş altına alınmakta, kesin terörist olduğu teyit edilmeyen hedefler asla ateş altına alınmamaktadır.

KUBBA TURKUMAN HAVAALANI ELE GEÇİRİLDİ

Fırat Kalkanı Harekatının 11'inci gününde (03 Eylül 2016) şu ana kadar Arap İzzah, El Fursan, El Rai bölgesinde İdalat, Talyah Garbiyah ile Kubba Turkuman Havaalanı Koalisyon güçleri desteğinde harekatı icra eden ÖSO birlikleri tarafından ele geçirilmiştir. Harekat devam etmektedir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

KİLİS/AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN