Kan kaybeden Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor! Baştan aşağı değişiyor

Kan kaybeden Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor! Baştan aşağı değişiyor

Meta'nın sahibi olduğu sosyal paylaşım sitesi Facebook, Tiktok'un ilgi gören özelliğini getirmeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

ABD'de Tiktok yasağı, yeni yasa tasarısı nedeniyle tekrar gündemdeyken, ABD merkezli teknoloji devi Facebook, Tiktok benzeri tam ekran video oynatıcısı ile dikkatleri üzerine çekti. Meta, yayınladığı bir blog yazısıyla Facebook'un güncellenmiş bir mobil video oynatıcıyı hayata geçirdiğini açıkladı.

UZUN VİDEOLAR YATAY MODDA DA GÖSTERİLECEK

Söz konusu mobil video oynatıcı, Tiktok ve Reels tarafından yaygınlaştırılan dikey görünümü, Facebook'un tüm video içeriklerine getirecek. Bu yeni tasarım sayesinde Reels, Facebook Live ve uzun formattaki videolar, tam ekran odaklı bir video formatına sahip olacak.

Şimdiye kadar Facebook'un video deneyimi için birden fazla format arasında geçiş yaptığını da belirtelim. Bu bağlamda daha uzun bir video, yatay bir görünümde gösterilirken, diğer videolar doğrudan Facebook'un akışında oynatılıyordu. Yeni video oynatıcı, dikey videolara otomatik olarak yönelirken, yatay videoların büyük bir kısmında tam ekran seçeneği içerecek.

facebook-tiktok-dik-video.jpg

VİDEO OYNATICI ARAYÜZÜ DEĞİŞİYOR

Webrazzi'de yer alan habere göre, Facebook'un video oynatıcısının görünümünde de değişiklikler olacağını söylemekte fayda var. Oynatıcının altında yer alan bir sürgü, kullanıcıların videonun farklı bölümlerine atlamasını sağlayacak. Tasarıma eklenen yeni kontroller ise videoyu duraklatmaya ve geri sarmaya yarayacak.

Yeni video oynatıcısının iOS ve Android sürümlerinin önümüzdeki birkaç hafta içinde ABD ve Kanada'da yayına alınması planlanıyor. Yeni video oynatıcısı, önümüzdeki aylarda ise tüm kullanıcıların erişimine açılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN