Her alanda kendini gösteren reklamlar şimdi de Discord'a geliyor!

Her alanda kendini gösteren reklamlar şimdi de Discord'a geliyor!

Reklamlar kendini her alanda gösterirken, şimdi de popüler sohbet uygulaması Discord, artık reklam yayınlamaya başlayacak! İşte ayrıntılar...

Discord, önümüzdeki haftadan itibaren resmi olarak reklam göstermeye başlayacak, böylelikle uzun süredir sürdürdüğü reklamsız politikasını terk ediyor. Bu kararın özellikle oyun bölümündeki geliri artırma çabalarından kaynaklandığı düşünülüyor. Ancak, yayınlanacak reklamların kullanıcıları minimum düzeyde rahatsız edecek şekilde tasarlanacağı belirtiliyor.

REKLAM İZLEMEYE TEŞVİK EDECEK ÖDÜLLER OLACAK

Discord çöktü mü? Discord'da problem mi vardı? Kullanıcı raporları geldi... - Teknoloji Haberleri

En dikkat çekici yenilik, reklamların alacağı yeni formatta yatıyor. "Sponsored Quests" olarak adlandırılan yeni reklam tekniği, kullanıcıları çeşitli reklam içerikleriyle ilgili görevleri tamamlamaya teşvik ederek ödüller kazanmalarını sağlayacak. Bu teknik, başlangıçta zararsız gibi görünse de, bazı eleştirmenler reklamların kullanıcıları uygulamadan soğutabileceğini düşünüyor.

Discord yönetimi ise, isteyen kullanıcıların yeni reklam özelliğini ayarlar menüsünden kapatabileceğini belirtiyor. Ancak, bu seçeneğin herkes tarafından kullanılıp kullanılamayacağı hala belirsizliğini koruyor. Bazı kullanıcılar, bu özelliğin sadece ücretli Nitro aboneliğine sahip olanlar tarafından aktif edilebileceğini iddia ediyorlar.

Geçtiğimiz dönemde personelinde %17'lik bir kesintiye gitmek zorunda kalan Discord'un, maddi ihtiyaçlarından dolayı bu tür bir karar aldığı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN