Gökbilimciler, tarihteki en güçlü kara delik patlamalarından birine ulaştı

Gökbilimciler, tarihteki en güçlü kara delik patlamalarından birine ulaştı

Gökbilimciler, SDSS J1531 galaksi kümesinde, Dünya'dan 3,8 milyar ışık yılı uzaklıkta gerçekleşen en güçlü kara delik patlamasını tespit etti.

Gökbilimciler, SDSS J1531 adlı galaksi kümesinde tespit ettikleri en güçlü kara delik patlamasını keşfetti. Bu patlama Dünya'dan 3,8 milyar ışık yılı uzaklıkta gerçekleşti. Araştırmacılar Chandra X-ışını Gözlemevi ve LOFAR gibi teleskoplar kullanarak bu keşfi gerçekleştirdi. Patlamanın galaksi kümesindeki devasa bir kara deliğin merkezinde meydana geldiği belirlendi ve sonucunda dev bir boşluk oluştu.

Araştırmacılar, bu bulguların daha fazla gözlemle destekleneceğini ve patlamanın kökeniyle ilgili daha fazla bilgi edinmeyi umuyor. Araştırma sonuçları, "The Astrophysical Journal" dergisinde yayınlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN