Et alamayanlara çözüm bilim insanlarından! Ucuz alternatif olarak öne çıkıyor: Yapay etli pirinç üretildi

Et alamayanlara çözüm bilim insanlarından! Ucuz alternatif olarak öne çıkıyor: Yapay etli pirinç üretildi

Güney Kore'deki bilim insanları, et bulamayanlara yönelik ucuz bir alternatif geliştirdi! Yapay etli pirinç üretildi! Kilosu 2 dolardan satılacak...

Güney Koreli araştırmacılar, et yerine yapay etli pirinç üretmeyi başardı. Yapay etli pirinç, sığır eti hücrelerinin pirinç içinde geliştirilmesiyle elde edildi. Yonsei Üniversitesi'nden Profesör Jinkee Hong liderliğindeki ekip, bu gıdanın dünyada bir ilke imza attığını belirtiyor. Pembe renkte olan bu yapay etli pirincin, yüksek protein oranıyla etin yerini alabileceği öne sürülüyor.

YAPAY ETLİ PİRİNCİN KİLOSU 2 DOLAR OLACAK

yapay-et-2.jpg

Profesör Hong, yapay etli pirincin normal pirince göre daha yüksek protein ve yağ içerdiğini belirtti. Bu ürünün yüzde 18 oranında hayvansal temelli protein içerdiği ifade edildi. Ayrıca, ürünün karbon ayak izinin sınırlı olduğu ve kilosunun 2 dolardan satışa sunulması bekleniyor.

yapay-et-1.jpg​​​​​​​

Ancak, yapay etli pirince yönelik bazı şüpheler de bulunuyor. Bazı kesimler, ürünün gerçek et tadına sahip olmayacağı konusunda endişelerini dile getirirken, bir çok şirket laboratuvarda üretilen bitki temelli et ürünlerini piyasaya sürdüğü de hatırlatılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN