Eski kullanıcılardan Tinder'a dava: Bağımlılık yapıyor

Eski kullanıcılardan Tinder'a dava: Bağımlılık yapıyor

Tinder’ın da dahil olduğu flört uygulamalarının sahibi olan şirkete uygulamaların eski kullanıcıları tarafından bağımlılık yaptığı gerekçesi ile dava açıldı.

New York ve California da dahil olmak üzere ABD’nin dört farklı eyaletinden gelen altı davacının hepsi, şirketin piyasaya sunduğu flört uygulamalarının eski kullanıcılarından oluşuyor.

Davacıların iddialarına göre Match Group'un kullandığı eşleşme algoritmaları, kullanıcılarını potansiyel flörtleriyle eşleştirmekten ziyade içgüdüsel olarak uygulamada uzun süre tutabilmek ve şirketin sunduğu abonelik planlarına dahil edebilmek üzerine kurgulandı.

Gazete Oksijen'in haberine göre; davayı açan kullanıcıların San Francisco’daki Federal Mahkemeye sunduğu rapor, eşleşmeleri oyunlaştırarak kullanıcılarını psikolojik olarak ödüllendiren bir sisteme sahip olmasını sağlayan algoritmanın çalışma prensibini kumar bağımlılığına benzetiyor.

İddiayı öne süren davacılar ise bu algoritmanın, şirketin sloganı olan "silinmek için tasarlandı" mottosuna ters düştüğünü vurguluyor.

ŞİRKET İDDİALARI REDDETTİ

İddiaların odağında olan Match şirketi ise yaptığı açıklamada işletme modellerinin aktif reklamcılık ve kullanıcıyı uygulamada tutmak üzerine kurgulanmadığını vurgularken, açılan bu davayı anlamsız bulduklarını belirtiyor.

Şirket yaptığı açıklamada, amaçlarının daha fazla insanı verimli bir biçimde birbiriyle eşleştirmek olduğunu dile getirirken hakkındaki iddiaları yalanladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN