Hedef takım halinde olimpiyat

Hedef takım halinde olimpiyat

Milli cimnastikçi İbrahim Çolak, sakatlık sonrası hazır hissetmediği için Dünya Kupası’na katılmadığını söyledi. Hedeflerinin takım halinde olimpiyata katılmak olduğunu belirten Çolak “Bu hedefi Paris 2024’te başaracağız” dedi.

Almanya’nın Stuttgart şehrinde 2019 yılında düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda 14 bin 933 puanla halka aletinde 1’inci olan ve Türkiye’ye cimnastik tarihinde ilk defa dünya şampiyonluğu kazandıran artistik cimnastikçi İbrahim Çolak, Sport and Business Summit 2022’ye katıldı.

2022 yılına iyi bir giriş yaptığını aktaran Çolak, ağustos ayında sol elinin tarak kemiğinde yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat olmasından dolayı bu ayın sonunda yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na katılmama kararı verdiğini belirtti. 1.5 ay gibi kısa bir sürede tekrardan antrenmanlara başlayan ve Challenge Cup’ta madalya kazanmayı başaran milli cimnastikçi “Bu yıla çok iyi başladım aslında. Sonra kendime, ‘Dünya Şampiyonası’na hazır değilsin’ dedim. Çünkü hepimizin bir ismi var. Şimdi Şubat 2023’teki Dünya Kupaları’na hazırlanıyorum. O zamana kadar hem elimi hem de kondisyonumu en iyi şekle getirmeye çalışacağım. Hedefim tabii ki olimpiyatlarda madalya kazanmak” diye konuştu.

Artistik Cimnastik Milli Takımı’nda beraber mücadele ettiği Ferhat Arıcan, Ahmet Önder, Adem Asil başta olmak üzere bütün sporcularla çok iyi bir iletişim halinde olduklarını aktaran Çolak, yarattıkları takım ruhunun başarıda önemli bir parça olduğunu vurguladı. Çolak, takım halinde olimpiyatlara gitmek istediklerini söyleyerek, “Ben 22 yıldır cimnastik yapıyorum ve şu anki arkadaşlarımla en az 15 yıllık bir geçmişimiz var. Biz artık öz kardeş gibiyiz. En büyük hedefimiz takım olarak olimpiyata gidebilmek. Bunu da inşallah Paris 2024’te başaracağız” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN