Yılların birikimiyle aldığı sıfır araç hasarlı çıktı: Direklerine kadar boyamışlar

Yılların birikimiyle aldığı sıfır araç hasarlı çıktı: Direklerine kadar boyamışlar

Manisa'da yaşayan Fatih Vural, yıllarca biriktirdiği parayla 1 milyon 300 bin lira karşılığında aldığı sıfır kilometre Peugeot marka aracın hasarlı olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşadı. Vural, "Direklerine kadar aracımı boyamışlar. Ayrıca çamurluk kaputta aşırı derece oynamalar mevcut, sök-tak yapmışlar." dedi. Bayi ve genel merkezle konuştuktan sonra ikinci şoku yaşayan Vural, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan Fatih Vural (41) biriktirdiği parayla sıfır kilometre otomobil almaya karar verdi. Aradığı Peugeot marka 308 model aracı Muğla'da bulan Vural, Turgut Peugeot Bayisi'ne gitti. Otomobili şubat ayında teslim alan Vural, arkadaşının araçta boya olduğunu söylemesi üzerine şüphelenerek ekspertize götürdü.

9124742.jpg

SIFIR DİYE ALDI HASARLI ÇIKTI

Ekspertizde aracın muhtelif yerlerinde lokal boyalar olduğu ve belli noktalarında oynamalar olduğu ortaya çıktı. Öğrendikleri karşısında dünyası başına yıkılan Vural, "Meğerse benim sıfır diye aldığım araç, hasarlı bir araçmış. Kısacası hasarlı, toplama aracı bana sıfır diye satmışlar” dedi.

9124745.jpg

'DİREKLERİNE KADAR BOYAMIŞLAR'

Vural, "Şubat ayında Muğla’daki Turgut Peugeot Bayisinden aracı sıfır olarak teslim aldım. Salihli’ye aracımı getirdikten sonra sanayi sitesindeki arkadaşımın yanına gittim. Arkadaşım aracımda boya olduğunu söyledi. Bende şüphe üzerine aracımı ekspertize götürdüm. Yapılan ekspertizde aracımın muhtelif yerlerinde lokal boyalar olduğu tespit edildi. Direklerine kadar aracımı boyamışlar. Ayrıca çamurluk kaputta aşırı derece oynamalar mevcut, sök-tak yapmışlar. Vidalarında aşırı derecede aşınma izleri, kapılardaki pimler çekiçle vurulmuş, ezilmiş izler, motor kısmında, turboya ait parçalarda spiral taşıyla kesilmiş gibi izler mevcut." diye konuştu.

9124744.jpg

'İKİNCİ ŞOKU YAŞADIM'

Aracı satın alırken bunların bilgisinin kendisine verilmediğini söyleyen Vural, "Ben bunları genel merkeze bildirdim. Bana aracımı almış olduğum bayiye götürmemi söylediler. Bende aracımı bayiye geri götürdüm. Bayi inceledi, bana aracımda sök-tak parçalar olduğunu, fabrikasyon dışı boyalar tespit ettiklerini, bunu genel merkeze bildireceklerini söylediler. Bir hafta sonra beni genel merkezden arayıp, aracın orijinal olduğunu, banttan bu şekilde indirildiğini söylediler. Bunu söyleyince ben ikinci şoku yaşadım. Kesinlikle şu an kusurlarını ve hatalarını kabul etmiyorlar. Bundan sonra hukuki süreçlerimizi başlatacağız." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN