İstanbul'da yeni dönem 1 Nisan'da başlıyor

İstanbul'da yeni dönem 1 Nisan'da başlıyor

İstanbul'da, elektrikli metrobüslerin 1 Nisan'da test sürüşlerine başlanacak. Yeni nesil metrobüslerin tamamı elektrikli olup, 420 yolcu kapasitesine sahip.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehrin ulaşım sorunlarına çözüm getirmek amacıyla önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Beylikdüzü'nden Kadıköy'e kadar uzanan 52 kilometrelik hatla, günde yaklaşık 1 milyon yolcuyu taşıyan metrobüs hattında yaşanan yoğunluğu azaltmak için çevreci ve yenilikçi bir yaklaşımla elektrikli metrobüsler devreye alınacak.

İBB tarafından yapılan açıklamaya göre, elektrikli metrobüslerin test sürüşlerine 1 Nisan itibarıyla başlanacak. Bu yeni nesil metrobüsler, tamamen elektrikli olmalarının yanı sıra çevreci özellikleri, yüksek teknoloji donanımları ve yüksek yolcu kapasitesiyle dikkat çekiyor. Dizel metrobüslere kıyasla yüzde 60 daha fazla yakıt tasarrufu sağlayacak olan elektrikli metrobüsler, 100 bin kilometrede 2,5 milyon lira yakıt tasarrufuna imkan tanıyacak.

Yeni elektrikli metrobüslerin 420 yolcu kapasitesi bulunması, İstanbul'daki toplu taşıma ihtiyacına önemli bir cevap niteliği taşıyor. Ayrıca, elektrikli metrobüslerin sessiz çalışmasıyla birlikte kentteki gürültü kirliliğinin azaltılması hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN