Gaziantep'te doktora şiddet olayında 1 tutuklama

Gaziantep'te doktora şiddet olayında 1 tutuklama

Gaziantep'te, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye getirilen çocuğun yakınları, "damar yolunun geç açıldığı" iddiasıyla acilde görevli doktor Esadullah Beğoğlu'na saldırıp, kafasına demirle vurup ağır yaraladı. Bakan Koca, olaya karışan 1 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Gaziantep'teki özel bir hastanenin acil servisinde, gece saatlerinde yüksek ateş şikayeti ile hastaneye getirilen bir çocuğa damar yolu açılmak istendi. İddiaya göre, çocuğun damar yolunun geç açılması gerekçesiyle yakınları acilde görevli doktor Esadullah Beğoğlu’na (36) hakaretler ederek saldırdı. Hastane içinde başlayan gerginlik acil servisin bahçesine kadar taştı. Demir sopa ve kemerlerle yapılan saldırıda Beğoğlu ve hastanenin gece müdürü Ahmet Sefa Sağlık ile güvenlik görevlisi Gökhan Hacı Yunus yaralandı.

Demir sopa ile başına vurulan Esadullah Beğoğlu, ağır yaralanarak, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan doktorun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Şiddeti kınayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olaya karışan 1 kişinin tutuklandığını açıkladı. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Gaziantep’teki bir özel hastanede, hasta sebebiyle hemşirelere sözlü ve fiziki müdahale ile başlayan şiddet olayı, hasta yakını kalabalık bir grubun hastaneye gelmesiyle büyüdü. Bir hekim arkadaşımız durumu tehlike arz edecek düzeyde yaralandı, bir görevli darp edildi. Arkadaşlarımıza tüm sağlık çalışanları adına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Olay sebebiyle 1 kişi tutuklanmıştır. Diğer saldırganlar hakkında adli süreç ve soruşturma devam ediyor. Adalet, sağlıkta şiddet olaylarına karşı yapılan düzenlemeler doğrultusunda gereken dersi verecek, buna inancımız tamdır. Bakanlığımızın Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı büyük bir ciddiyetle yakında uygulanmaya konacak. Sağlıkta şiddeti, yasa, tedbir ve toplumsal sağduyu ile yeneceğiz” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN