Alaçatı'ya Çeşme'ye 1000 çeker! Türkiye'nin cenneti, dibimizdeymiş... Kimse keşfetmeden oraya koyun

Alaçatı'ya Çeşme'ye 1000 çeker! Türkiye'nin cenneti, dibimizdeymiş... Kimse keşfetmeden oraya koyun

Sıcak havalarda serinletici bir kaçamak yapmak isteyenler için bu fırsat kaçmaz. İzmir'de bulunan bu gizli yer, temiz havası ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine unutulmayacak anlar yaşatıyor.

Şehrin kalabalığından sıkılıp hem kafa dinlemek hem de biraz da olsa serinlemek isteyenler için İzmir'deki bu gizli cennet büyük bir fırsat. İzmir Dikili'de bulunan bu yere gitmek ise oldukça basit.

Her yıl binlerce kişiye ev sahipliği yapan Aşıklar Şelalesi'ne ister şahsi aracınızla ister belediye otobüsleriyle gidebilirsiniz. Şahsi araçla gitmek için, İzmir'e giriş yaptıktan sonra Dikili ve Ayvalık karayolu üzerinden Nebiler Köyü'ne dönerek 3 kilometre ilerlemek gerekiyor. Bu yol tamamlandığında Aşıklar Şelalesi'ne 100 metre kaldığını gösteren tabelayla karşılaşacaksınız.

haber-11-ic2.jpg

Şelaleye belediye otobüsüyle gitmek isteyenlerin ise, Aşıklar Şelalesi güzergahında ilerleyen otobüse binmeleri gerekiyor.

ALTINDA HİÇ BİTMEYECEK BİR AŞK HİKAYESİ VAR

Aşıklar Şelalesi'nin ortaya çıkışıyla ilgili anlatılan rivayete göre, Yörük Ali'ye sevdalanan Peri Padişahın kızı Sümeyra aşkının ömür boyu devam etmesini istemiş ve Tanrı'ya bu uğurda dua etmiş. Ettiği duaların sonucunda Tanrının aşıkları şelaleye dönüştürdüğü ve hiç ayrılmamalarını sağladığı söylenmektedir. Şelalenin ismi de buradan gelmektedir.

haber-11-ic3.jpg

Aşıklar Şelalesi'nin tam içine girebilmek için 92 basamak inmek gerekiyor. Şelale, deniz düzeyinden 271 metre yüksekliktedir. Ayrıca şelalenin önündeki gölün derinliği de yaklaşık 1 metredir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN