Sabah kahvaltıda bu yiyecekleri yiyorsanız yandınız! Gün içerisinde susatıyor, kilo aldırıyor, kan şekerini dengesizleştiriyor

Sabah kahvaltıda bu yiyecekleri yiyorsanız yandınız! Gün içerisinde susatıyor, kilo aldırıyor, kan şekerini dengesizleştiriyor

Kahvaltıda yediğimiz besinlere dikkat etmemiz gerekiyor. Gün içerisinde atıştırmalık yemem imkanı olmayanların sabah kahvaltıda yediği yiyeceklerin belirli bir dengede olması gerekiyor. Peki, kahvaltıda neler yemeliyiz, nelerden uzak durmalıyız? Kahvaltıda ne yenmemeli? İşte, sabah kahvaltıda uzak durulması gereken yiyecekler...

Sabah kahvaltıda yediğimiz gıdalar vücudumuzun enerji ihtiyacını karşılayacak ve besin değerlerinden yararlanmamızı sağlayacak şekilde seçilmeli. Bazı gıdaların tüketimi tokluk hissinin azalmasına neden oluyor ve gün içerisinde normalden çok daha aç hissetmeye yol açıyor.

SABAH KAHVALTISINDA NE YENMEMELİ?

REÇELLER

Kahvaltı sofralarında bolca reçel tüketilir. Kayısı, karadut, vişne ve çilek gibi reçeller kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesine neden olur. Bu hızlı yükseliş ile birlikte kan şekeri kısa sürenin ardından yeniden düşüşe geçer. Kan şekeri seviyesinde görülen bu dengesizlik ise açlık hissinin geri dönmesine neden olur.

MEYVE SUYU

Meyve suları taze sıkılmış dahi olsa, içeriği büyük oranda şekerden oluşan gıdalardır. Bu da kan şekeri dengesizliğini yani doğal olarak açık hissini beraberinde getirir.

KIZARTMA

Patates kızartması ve kızartılmış sebzeler yağ oranı yüksek gıdalardır. Yağ oranı yüksek gıdaların sahur tüketilmesi ise gün içerisinde aşırı miktarda susuzluk çekmeye neden olur. Susuzluktan korunmak için kızartılmış gıdalar tüketmemeye özen gösterin. Ayrıca patates kızartması karbonhidrat bakımından zengin oluşuyla kısa süreli tokluk sağlar. Vücudumuza ilk öğütülen nesin olan karbonhidratların

HAMUR İŞLERİ

Haberglobal'de yer alan habere göre, karbonhidrat bakımından zengin olan gıdaların tüketilmesi hem kilo alımına yol açar hem de gün içerisinde aç hissetmenize neden olur.

PEYNİR

Yenilen peynirin çok tuzlu olması vücutta sıvı dengesinin değişmesine yol açarak sıvı kaybını destekler. Sahurda peynir tüketilebilir ancak peynirin tuzlu şekilde tüketilmesi susuzluğa neden olur.

İŞLENMİŞ GIDALAR

Salam, sosis ve sucuk gibi işlenmiş gıdalar yüksek yağ içeriğine sahip. Bu durum sindirilmesi için yüksek miktarda sıvı gerektir. Aynı zamanda sağlıksız oldukları için uzmanlar, işlenmiş besinlerin tüketilmemesi gerektiğini dile getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN