Canan Karatay şiddetle tavsiye etti! İster yemeğini yapın ister salatasını: Faydası saymakla bitmiyor

Canan Karatay şiddetle tavsiye etti! İster yemeğini yapın ister salatasını: Faydası saymakla bitmiyor

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Prof. Dr Canan Karatay bu sebzenin tüketilmesini şiddetle tavsiye etti. Faydası saymakla bitmeyen ve Canan Karatay’ın şiddetle tavsiye ettiği o sebze bakın ne?

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle tanınan Canan Karatay, şimdi de semizotunun faydalarına değindi. Semizotunun sağlık üzerinde çok fazla olumlu etkisi olduğunu vurgulayan Karatay, mutlaka tüketilmesi gerektiği konusunda da ısrar etti.

SEMİZOTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Özellikle Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan semizotu, büyüme ve gelişme süreçlerinde önemli bir rol oynuyor. Karatay’a göre, Omega-3 yağ asitleri bulunduran diğer besinler içinde keten tohumu, kabak ve ayçiçeği çekirdekleri de yer alıyor.

canan-karatay-semizotu-1.jpg

Semizotu, içerdiği demir, manganez, magnezyum, selenyum, fosfor, kalsiyum ve potasyum gibi minerallerle de ön plana çıkar. Bu bitki, diğer sebzelere kıyasla 20 kat daha fazla antioksidan etkili melatonin içermesiyle bilinir. Ayrıca, yüksek folik asit içeriği sayesinde özellikle hamile kadınlar için önerilen besinler arasında yer alır.

Sindirim sistemine olumlu faydalar sağlayan yüksek lif içeriği ile semizotu, kabızlık gibi sorunların önüne geçer. A vitamini bakımından da zengin olan bu sebze, göz ve damar sağlığına destek olurken, kanın da temizlenmesini sağlar.

canan-karatay-semizotu-2.jpg

İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde kansızlık sorununa karşı da faydalıdır. Düşük kalorili olması nedeniyle kilo kontrolünde etkili olan semizotu, aynı zamanda uzun süreli doygunluk hissi verir. Sağlıklı beslenme listelerinin vazgeçilmez bir parçası olan semizotu, lezzetiyle salataların ve yemeklerin besin değerini artırır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN