Lise sınavıları LGS ne zaman? 2020 LGS sınav tarihi belli oldu

Lise sınavıları LGS ne zaman? 2020 LGS sınav tarihi belli oldu

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle ertelenmişti. Lise sınavları yani LGS’nin ne zaman yapılacağı ise MEB tarafından açıklandı. Öte yandan Mayıs ayı örnek soruları da yayınlandı…

İyi ve nitelikli bir lisede eğitimini sürdürmek isteyen öğrencilerin merakla beklediği 2020 LGS sınavı için artık geri sayım başladı. Sınava girecek olan öğrencilere özel mayıs ayı örnek soru kitapçığı da MEB tarafından paylaşıldı. Salgından ötürü ertelenen 2020 LGS sınavı 20 Haziran’da yapılacak…

LGS 2020 NE ZAMAN YAPILACAK?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ertelenen 2020 Liselere Giriş Sınavı (LGS) 20 Haziran’da yapılacak. Öğrenciler bu tarihe dek çalışmalarını sürdürecek. Sınavda birinci dönem konuları ile alakalı sorular sorulacakken, 2. döneme ait sorular sorulmayacak.

MAYIS ÖRNEK SORULARI

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak merkezi sınava yönelik mayıs ayı ikinci örnek soruları yayımlandı.

LGS kapsamındaki merkezi sınava yönelik Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan örnek soru kitapçığında 20 sayısal, 25 de sözel bölümden soruya yer verildi.

Güncel sınav müfredatına göre hazırlanan örnek sorulara, https://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

LGS NASIL YAPILACAK?

Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı’nın yazısına göre; sınav salonlarında 20 öğrenci olacak. Sınava girecek öğrencilere kapıda maske verilecek. Okullar dezenfekte edilirken, sınav salonları da arada havalandırılacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, üniversite ve liseler bazında yapılacak sınavlar için salon sayılarını aldı. Büyük sınıflarda 20 öğrenci sınava girecek. En üst sınır 20 olarak belirlendi. 20’den fazla öğrenci salona alınmayacak. Okullar da, sosyal mesafe kuralına uygun en çok 10 kişilik veya daha az öğrencinin olduğu sınıflarda sınav yapmak istiyor.

Okul kapısında paket hâlinde tek kullanımlık verilecek burnu kapatan telli maskelerin yanında, el hijyeni sağlayan dezenfektan da verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN