Kısa çalışma ödeneği ayın kaçında ödenecek? Kısa çalışma ödeneği ne zaman verilir?

Kısa çalışma ödeneği ayın kaçında ödenecek? Kısa çalışma ödeneği ne zaman verilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında kısa çalışma ödeneğinin verileceği duyurulmuştu. Peki kısa çalışma ödeneği ayın kaçında ödenecek? Kısa çalışma ödeneği ne zaman verilir?

Koronavirüs nedeni ile olumsuz etkilenen işçi ve işverenlerin maddi sıkıntılarını en aza indirmek için kısa çalışma ödeneği verileceği duyurulmuştu. Başvuruların başladığı kısa çalışma ödeneği için 3 milyonun üzerinde başvuru yapıldı. İşte kısa çalışma ödeneğinin yatırılacağı tarih…

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ AYIN KAÇINDA ÖDENECEK?

Başvuruların İŞKUR üzerinden yapıldığı kısa çalışma ödeneğinde ödemeler İşsizlik Sigortası Fonu üzerinden ödenecek. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanmak için işçilerin şartları sağlaması gerekecek ve çalışılmayan dönem için 3 aya kadar kısa çalışma ödeneği verilecek.

İŞKUR tarafından çalışılmadığı dönem için verilecek olan kısa çalışma ödeneği kişiye aylık olarak her ayın 5’inde ödemesi yapılacak. Kısa çalışma ödeneği için başvurular İŞKUR üzerinden yapılmaktadır. Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre Bakanlığın Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca kısa çalışma ödeneği için bir uygunluk tespiti yapılacak ve ardından olumlu veya olumsuz karar verilecek.

Kısa çalışma ödeneğinde en düşük limit asgari ücretli bir çalışan için 1.561 TL olarak belirlenmiştir. Ödenecek en üst limit ise 4.380 TL’yi geçmeyecektir. Burada ödenecek miktarı belirleyen kıstas kişinin brüt maaşıdır. Yani kısa çalışma ödeneği hesaplanırken kişinin brüt maaşı üzerinden hesaplanacaktır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneğine dair önemli açıklamalar yaptı. 3 milyonun üzerinde sigortalı çalışan için 270 bine yakında firma için kısa çalışma ödeneği başvurusu yapıldığını belirten Bakan Selçuk, ödemelerin çok kısa sürede kişilere yapılacağını ifade etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kısa çalışma ödeneği ile ilgili olarak çalışmaların çok hızlı bir şekilde devam ettiğini ödemelerin yapılması için uygunluk tespitini beklemeden ödemelerin yapılacağını açıkladı. Başvuruların hala online olarak devam ettiğini belirten Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, faydalanmak isteyen vatandaşların İŞKUR üzerinden başvurularını yapabileceklerini açıkladı. Ödemelerle ilgili bekleyen vatandaşlar açıklama ile birlikte sorularına cevap bulmuş oldular.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN