Tiktok videosu için uçaktan atlayan fenomene şok ceza: Kodesi boyladı! Etkileşim uğruna özgürlüğünü kaybetti

Geçirdiği uçak kazası görüntülerini yayınlayan ve izlenme sayısı için kasıtlı yaptığını söyleyen sosyal medya fenomeni hapis cezasına çarptırıldı. İşte o anlar...

ABD'de geçirdiği uçak kazasının görüntülerini 2021 Aralık ayında sosyal medyada yayınlayan ve kazayı daha fazla izlenme sayısı için kasıtlı yaptığını itiraf eden Trevor Jacob, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ETKİLEŞİM ALAYIM DERKEN HAPSE GİRDİ

California Eyalet Savcılığı, kasıtlı yaptığı kazayı yayınlayan Trevor Jacob'a ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, daha fazla izlenme sayısı için kasıtlı kaza yapan Trevor Jacob'ın federal bir soruşturmayı engellemek amacıyla delil yok etmek ve gizlemekle suçlandığı belirtildi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Trevor Jacob'ın, bölge yargıcı tarafından 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

ucaktan-atlayan-sosyal-fenomenine-hapis-cezasi-2.jpg

NE OLMUŞTU?

Trevor Jacob, 2021 Kasım ayında üzerine kamera yerleştirilmiş bir uçakla yanına paraşüt ve özçekim çubuğu alarak Santa Barbara bölgesindeki Lompoc City Havaalanı'ndan tek başına kalkış gerçekleştirmişti.

Kalkıştan 35 dakika sonra Los Padres Ulusal Ormanı üzerinde paraşütüyle uçaktan atlayan Trevor Jacob, özçekim çubuğuyla iniş anını, uçağa yerleştirdiği kameralarla da uçağın düşüş anını kayıt altına almıştı.

Trevor Jacob, olayı Ulusal Ulaşım Güvenliği Kuruluna bildirmiş, kurul kendisine enkazı kaldırması gerektiğini belirtmişti.

Daha sonra helikopterle olay yerine dönen Trevor Jacob, enkazı kaldırmış ve delilleri yok etmişti.

ucaktan-atlayan-sosyal-fenomenine-hapis-cezasi-1.jpg

Youtube'da 2021 Aralık ayında görüntüleri yayınlayan Trevor Jacob'ın pilotluk lisansı geçen yıl iptal edilmişti.

Trevor Jacob, videoyu bir ürün sponsorluğu anlaşmasının parçası olarak çektiğini ve fazla görüntülenme almak için kazayı kasıtlı gerçekleştirdiğini söylemiş, federal bir soruşturmayı engellemek amacıyla delil yok etme ve gizleme suçunu kabul etmişti.

Bölge Savcılığı, Trevor Jacob'un varış noktasına ulaşma niyetinde olmadığını, uçuş sırasında uçaktan paraşütle atlamayı ve uçağı düşerken kayda almayı planladığını ifade etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir