Mona Lisa tablosuna ilginç saldırı: Öyle bir şey döktüler ki pes! İklim aktivistleri ipin ucunu kaçırdı

Dünyanın en meşhur tablolarından biri olan Leonardo da Vinci imzalı Mona Lisa tablosuna iki aktivist saldırı düzenledi. Saldırıda kullanılan malzemeler herkesi şaşırttı. İşte o anlar...

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan ve dünyanın en meşhur müzelerinden biri olan Louvre Müzesi'nde sergilenen Mona Lisa'ya iki kadın eylemci çorba döktü.

Üzerlerinde, "Gıda sorumluluğu" yazan beyaz tişört giyen kadınlar kurşun geçirmez camekanın arkasında sergilenen Mona Lisa'ya çorba fırlattıktan sonra slogan attı.

Daha sonra eserin önünde duran eylemciler, "Tarım sistemimiz hasta" diyerek, "Sağlıklı ve sürdürülebilir gıda" hakkı talep ettiklerini dile getirdi.

Uzmanlar ve yetkililer eserin zarar görmediğini aktardı.

mona-lisa-tablosu-saldirisi-corba-doktuler-1.jpg

DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Paris son günlerde artan yakıt maliyetlerine son verilmesi ve düzenlemelerin basitleştirilmesi çağrısında bulunan çiftçilerin protestolarına sahne oldu. Geçen hafta cuma günü Paris'in giriş ve çıkışındaki önemli yolları kapattı.

Mona Lisa, üzerine asit döken bir ziyaretçi tarafından hasar gördüğü 1950'lerin başından bu yana güvenlik camının arkasında duruyor.

Müze, 2019 yılında eseri korumak için kurşun geçirmez camın daha şeffaf bir formunu yerleştirdiğini açıkladı.

mona-lisa-tablosu-saldirisi-corba-doktuler-3.jpg

mona-lisa-tablosu-saldirisi-corba-doktuler-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir