Ürkütücü ama güzel, derisinde öyle bir desen var ki... Evinize alıp beslemek isteyeceğiniz tek yılan bu olabilir!

Küresel ısınmaya bağlı olarak yükselen hava sıcaklıkları, son dönemde yılan sayısında artışa neden oldu. Zehirli olmaları ve görünüşleri dolayısıyla birçok kişinin gördüğünde kaçmak istediği yılanların bazı türleri ise oldukça sevimli bulunuyor. 'Ball python morphs' türündeki yılanı görenlerin yılanlara bakış açısı değişiyor. İşte detaylar...

'Ball python morphs' türündeki yılanın kaydedilen görüntüleri, sosyal medyada beğeni topladı. Yılanın derisindeki 'gülen yüz' sembolü de dikkat çekti. Yılanın rengi ve güzelliği şaşırtırken, "Ürkütücü ama güzel" notuyla paylaşıldı.

GÖRÜNTÜSÜYLE BÜYÜLEDİ

Yılanlar, temel olarak aynı estetiğe sahip olacak fakat ince farklılıkları bulunuyor. 'Ball python morphs' türündeki yılan, derisinde yer yer koyu renk desenler olabilir, birinin sırtında kısmi bir şerit olabilir.

derisinde-gulen-yuz-olan-yilan-1.jpg

SIRA DIŞI RENKLERİ VE DESENLERİ VAR

Bazı 'ball python morphs' türündeki yılanlar diğerlerinden son derece farklı görünüyor. Bazıları inanılmaz derecede sıra dışı renkler veya desenlerle kaplı.

'Ball python morphs' tür yılanların olağan dışı ve genetik olarak kalıtsal renk desenlerine zoologlar tarafından genellikle 'morflar' adı veriliyor.

derisinde-gulen-yuz-olan-yilan-2.jpg