Bu göl renk değiştiriyor! Mevsime ve havaya göre renk değiştiren Pembe Göl görenleri büyüledi

Sosyal medyada tekrardan gündeme gelen Sibirya'nın Altay bölgesinde yer alan "Burlinskoye Gölü" pembe renkleriyle bir kez daha görenleri büyüledi. Öte yandan, muhteşem manzaranın yanında adeta gölün tam ortasından ilerleyen tren ise dikkatlerden kaçmadı.

Sibirya'daki Burlinskoye Gölü bir kez daha görenleri büyülerken gölün tam ortasından geçen tren ise muhteşem manzaraya renk kattı.

Pembe rengiyle yıllardır yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken ve onları büyüleyen Burlinskoye Gölü tekrardan ilgi odağı oldu ve sosyal medyada viral oldu. Gölün içerisinde bulunan tuzlu su karideslerinden rengini alan tuz gölü, mevsimine göre kırmızı ve gri renklerine bürünüyor.

sibirya-havanin-durumuna-gore-renk-degistiren-gol.jpg

HAVAYA GÖRE RENK DEĞİŞTİRİYOR

Hava durumuna göre de tonu değişen göl, yer yer bir metre derinliğine sahip olması sebebiyle de turistlerin vazgeçilmez duraklarından biri. Sibirya’nın batısındaki en geniş tuz kaynaklarından da biri olan 32 kilometrekare genişliğindeki gölün tuzun tadının keskinliği ve saflığı, 18. yüzyıldan bu yana biliniyor. İddialara göre Rus Çarı Birinci Petro bu göle 'Kraliyet Tuzluğu' ismini vermişti. Aynı zamanda da Çariçe İkinci Katerina’nın da, yediği yemeklere yalnızca bu Sibirya gölünün tuzunun konulmasını istediği belirtiliyor.

Öte yandan, bu Pembe Gölün tam ortasında bulunan bir demiryolundan geçen tren ise görenlerin dikkatini çekti. Neredeyse Ölüdeniz kadar tuzlu olan bu gölün bir metre altında yer alan rayların ise aşınmamış olması adeta bir mucize.

sibirya-pembe-gol-gorenleri-buyuledi.jpg

1768'DEN BERİ GÖREVDE

Aktarılan bilgilere göre bu trenin yaptığı görevin geçmişi 1768 yıllarına kadar uzanmakta. Günümüzde bu operasyonu videoda gördüğümüz tren üstlenirken, trenin tam olarak yaptığı şey ise üzerine monte edilmiş olan hasat araçları ile gölde bulunan zararlı tortuları toplamak ve gölü korumak.