Dizi sevenlere kötü haber! Ekonomik kriz onları da vurdu: Bu yıl o diziler çekilmeyecek

Dizi sevenlere kötü haber!  Ekonomik kriz onları da vurdu: Bu yıl o diziler çekilmeyecek

Dizi sevenlere kötü haber geldi. Ekonomik krizin etkisi dizi sektöründe de kendini gösterdi. Dizilerin bölüm başı maliyeti şuan 10 milyonu TL’yi geçerken, bu yıl o dizilerin çekilmeyeceği bilgisi geldi…

Türkiye’de dizi sektörü, artan maliyetlerden büyük oranda etkilenmeye başladı. 3 yıl öncesinde 1 veya 1,5 milyon maliyeti olan diziler şuan bölüm başına 10 milyon TL’yi geçmiş durumda. Prodüksiyon maliyeti, oyuncu ücretleri, senarist, yönetmen ve teknik ekip ücretleri 10 kat arttı.

Dizi maliyetlerindeki artışa paralel olarak reklam ücretleri de zamlanmış durumda. Bu da özellikle bu yıl final yapan dizi sayısının artmasına yol açtı. Diziler yayında olduğu saatte topladığı reklam ile maliyetlerini çıkaramayınca kanallar eğer yurt dışı satış garantisi yoksa dizileri daha erken bitirme yoluna gitti.

yeni-proje-16.jpg

YAZLIK DİZİLER OLMAYACAK

Son gelen bilgilere göre ARC Film ile D Media da bu yaz için çekmeyi planladığı yazlık dizi projelerinden maliyetlerdeki artıştan dolayı vazgeçmek zorunda kaldı. Yeni bir gelişme olmazsa bu yıl hiç yazlık dizi çekilmeyecek.

Ayrıca ekonomik krizin, Eylül sezonundaki dizi sayısını da olumsuz etkileyeceği düşünülüyor. 7 güne 7 dizi uygulamasının kalkacağı, kanalların daha az dizi yayınlayacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN