Yerel seçimlere son 3 gün: En genç ve en yaşlı aday arasında 72 yaş var

Yerel seçimlere son 3 gün: En genç ve en yaşlı aday arasında 72 yaş var

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere geri sayım sürerken aday profili belli oldu. Tüm adaylar arasında en genci, Yeniden Refah Partisi'nin ilçe belediye meclis üyesi adayı 18 yaşındaki Elif Nur Batur olurken en yaşlısı ise 72 yaş farkıyla AK Partili ilçe belediye meclis üyesi adayı Ali Kalınca olarak kayıtlara geçti. En genç adaylar öğrenci, en yaşlı adaylar ise iş insanı, siyasetçi, esnaf, işçi ve emeklilerden oluştu.

Tüm Türkiye 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine kilitlendi. 61 milyondan fazla seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek.

206 BİNDEN FAZLA SANDIK KURULACAK

34 siyasi partinin yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği seçimleri de yapılacak.

ADAY PROFİLİ BELLİ OLDU

Binlerce adayın yarıştığı seçimde, adayların profili çıkarıldı. Tüm adaylar arasında, en genç ve en yaşlı adaylar il genel meclisi üyeliği adayları arasından çıktı.

BÜYÜKŞEHİRLERDE EN GENÇ ADAY 21 YAŞINDA

Buna göre, büyükşehir belediye başkanlığı adayları arasında en genç aday, Türkiye Komünist Partisi adına Aydın'da seçime girecek 21 yaşındaki Rojda Dolgun, en yaşlı aday ise Konya'dan bağımsız olarak yarışacak 85 yaşındaki Selahattin Cizrelioğlu oldu.

DEM Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı 81 yaşındaki Ahmet Türk de partili en yaşlı aday olarak kayıtlara geçti.

İLÇELERDE EN YAŞLI VE EN GENÇ ADAY BTP'DEN

İlçe belediye başkanlığı adayları arasında ise Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) adına Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yarışan 18 yaşındaki Baran Birkaç en genç, Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde yine BTP'nin 86 yaşındaki adayı Ekrem Çelik en yaşlı unvanını elde etti.

İL GENEL MECLİS ÜYELİĞİNDE EN GENÇ ADAY 18 YAŞINDA

İl genel meclis üyeliği adayları listesinde, Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde İYİ Parti listelerinden aday gösterilen 18 yaşındaki Bora Çelik en genç, Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinde Demokratik Sol Partili (DSP) 87 yaşındaki İsmail Şahin de en yaşlı aday olarak kaydedildi.

EN YAŞLI VE EN GENÇ ADAY ARASINDA 72 YAŞ FARKI VAR

İlçe belediye meclis üyesi adayları arasında da en genç ve en yaşlı isimler belirlendi. Buna göre, İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde yarışan Yeniden Refah Partili 18 yaşındaki Elif Nur Batur en genç ilçe belediye meclis üyesi adayı, en yaşlı ise AK Parti'nin Çorum'un Kargı ilçesi belediye meclis üyesi adayı 90 yaşındaki Ali Kalınca oldu.

Böylece, tüm adaylar arasında, seçimlerin en genci, gün farkıyla Yeniden Refah Partisi'nin ilçe belediye meclis üyesi adayı 18 yaşındaki Elif Nur Batur, en yaşlısı da 72 yaş farkıyla AK Partili ilçe belediye meclis üyesi adayı Ali Kalınca olarak tescillendi.

En genç adaylar öğrenci, en yaşlı adaylar ise iş insanı, siyasetçi, esnaf, işçi ve emeklilerden oluştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN