Türkiye 8 derece zıp zıp zıplayacak! 16 saat evde tıkılacağız…yaşlı çocuk hastaları saklayın

Türkiye 8 derece zıp zıp zıplayacak! 16 saat evde tıkılacağız…yaşlı çocuk hastaları saklayın

Meteoroloji’den sıcak hava dalgası için uyarılar geldi. Yüksek sıcaklardan bunalan vatandaşa bir kötü haber daha verildi. Ağustos ayına girmemizle beraber hava sıcaklığı 8 derece birden fırlayacak. Balkan esintisinin yerini Basra sıcağı alacak. Özellikle o yaş grubu için kırmızı alarm verildi…

2 ila 8 Ağustos 2023 tarihleri arasında ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredeceği Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından tahmin ediliyor.

Yapılan değerlendirmelere göre, beklenen sıcak hava dalgasıyla birlikte bu hafta hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artması öngörülüyor.

img-4236.jpeg

O YAŞ GRUBUNA SAAT KISITLAMASI GELDİ

Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar gibi risk grubundaki vatandaşların, günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği hatırlatılıyor.

Sağlık sorunlarına yol açabilecek yüksek sıcaklıklar nedeniyle, vatandaşların güneşten korunmak için şapka, güneş gözlüğü ve güneş kremi gibi önlemleri alması, bol su tüketmesi ve serin ortamlarda bulunması öneriliyor.

img-4237.png

BASRA SICAĞI İÇİN ÖNLEM UYARISI

Yetkililer, halkın bu artan sıcaklık dalgasına karşı duyarlı olmasını ve sağlıklarını korumak için gerekli önlemleri almalarını tavsiye ediyor.

Bu süre zarfında günlük yaşamın sıcaklığa uygun şekilde düzenlenmesi ve mümkün olduğunca açık havada fazla kalmamaya özen gösterilmesi önem taşıyor.

Vatandaşların, meteorolojik uyarıları takip etmeleri ve sıcaklık etkilerine karşı bilinçli hareket etmeleri büyük önem taşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN