İran'da 5 günlük ulusal yas ilan edildi

İran'da 5 günlük ulusal yas ilan edildi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle İran'da 5 günlük resmi yas ilan edildi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin içinde bulunduğu helikopter dün akşam saatlerinde olumsuz hava koşulları sebebiyle sert iniş yaptı. Kazadan 15 saat sonra bölgeye ulaşan ekipler, enkaz alanında yaşam belirtisi olmadığını açıkladı.

Bu açıklamada kısa bir süre sonra, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiği açıklandı.

İRAN'DA 5 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

IRNA, İran hükümetinin acil olarak toplandığını bildirdi. İran devlet televizyonu, "Helikopterin dağ zirvesine çarptığı düşünülüyor" açıklamasında bulundu. İran'da 5 günlük ulusal yas ilan edildi, İran dini lideri Hamaney, "Yönetimden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhbir sorumlu" açıklamasını yaptı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından başsağlığı mesajı paylaştı. Erdoğan paylaşımında, "Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran’ın yanında olacağız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN