Koç Holding işleri daha da büyüttü! Türkiye'nin ünlü hastanesi artık onun: Aldığı fiyat dudak uçuklattı

Koç Holding işleri daha da büyüttü! Türkiye'nin ünlü hastanesi artık onun: Aldığı fiyat dudak uçuklattı

Türkiye’nin önde gelen şirketler grubu Koç Holding işleri daha da büyüttü! Açıklama yaparak Türkiye’nin en büyük hastanesiyle ilgili satın almayı duyurdu. Türkiye'nin ünlü hastanesi artık onun... Hastane için ödenen rakam dudak uçuklattı...

Türkiye'nin önde gelen şirketler grubu Koç Holding, sağlık sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi. Şirket, Antalya'da faaliyet gösteren Anatolia Hospital'a ait hisselerin yüzde 80'ini satın aldığını duyurdu.

HASTANE İÇİN 82 MİLYON 776 BİN 249 EURO ÖDENECEK

Koç Holding'in yaptığı açıklamaya göre, Anatolia Hospital'a ait hisselerin yüzde 80'inin satın alınması için 82 milyon 776 bin 249 euro ödenecek. Bu satın alma işlemiyle Koç Holding, Türkiye'nin sağlık sektöründeki varlığını daha da genişletmiş oldu. Şirketin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, devredilen paylar için ödemenin büyük bir kısmının peşin olarak yapıldığı ve kalan tutarın Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş'nin 31 Aralık 2023 finansal tablolarındaki net borç ve işletme sermayesi tutarları üzerinden hesaplanacak düzeltme ile ödeneceği belirtildi.

anatolia.webp

Anatolia Hospital'ın devralınmasıyla ilgili açıklamada "KMC'nin yönetimi ve pay sahiplerinin hak ve yükümlülükleri ile kalan paylara yönelik esasları düzenlemek üzere, Şirketimiz ve KMC'de toplam yüzde 20 paya sahip olan Güngör Fatih Çaylak ve Ata Demirel (Azınlık Hissedarlar) arasında bir Pay Sahipleri Sözleşmesi imzalanmıştır. Pay Sahipleri Sözleşmesi uyarınca tarafların paylarını belirli istisnai haller haricinde 31 Mart 2026 tarihine kadar satmama taahhüdü ile 31 Mart-30 Haziran 2026 arasında kullanılmak üzere Koç Holdingin alım opsiyonu, Azınlık Hissedarlar'ın ise satma opsiyonu bulunmaktadır." denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN