İzmirliler o köyden apar topar kaçtı! Nedeniyse…

İzmirliler o köyden apar topar kaçtı! Nedeniyse…

Hem sahilleri hem de doğası ile herkesi kendine hayran bırakan İzmir, şimdilerde ıssız köyü ile dillerden dillere dolanıyor. İzmir'in o köyü adeta lanetlenmiş. Az nüfusu ile bilinen o köyde yaşayan sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Köyün terk edilme nedeni ise oldukça ilginç. İşte herkesin köyü terk etme nedeni…

Doğal güzellikleri ile herkesin gözde tatil mekanları arasında yer alan İzmir, şimdilerde ıssız köyü ile dillerden dillere dolanıyor. Adeta lanetlenmiş bir köy olarak görülen Lübbey Köyü’nde yalnızca 8 kişi yaşıyor. O köyde şimdilerde in cin top oynuyor. İşte herkesin köyü terk etme nedeni…

BİR GİDEN BİR DAHA DÖNMÜYOR

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Lübbey Köyü, şimdilerde hayaletli bir köy olarak hafızalara kazındı. Türkiye'deki en ilginç köyler listesine adını yazdıran Lübbey Köyü, “Hayalet Köy” olarak da bilinmektedir. 1950'li yıllara kadar normal bir köy olarak görülen Lübbey Köyünde şimdilerde insan görmek oldukça zor. Herkes köyü bir bir terk ederken köyün nüfusu ise 8 kişi olarak bilinmektedir.

lubbey-koyu.jpg

19. YÜZYILDA KURULMUŞTU


Tarihi geçmişi antik çağlara kadar dayan Lübbey Köyü, Türkmen beyliklerine ev sahipliği yapmış bir köy olarak bilinmektedir. 1300'lü yılların başından bu yana Bölgede hüküm süren Aydınoğulları’na ait bir Türkmen Beyliği olan bu köy beyliğe başkentlik yapan Birgi, Küçük Menderes havzasının Ödemiş’e kurulan bir yerleşim yeridir. Lübey’in kuruluş tarihi hakkında net bir bilgi bulunmasa bile tarihinin 19. yüzyıl sonuna dayandığı düşünülmektedir.

KÖYDE 8 KİŞİ KALDI

Geçmişten günümüze kadar uzanan bir köy olan Lübbey Köyü, şimdilerde ıssız ve terk edilmiş bir yerleşim yeri olarak biliniyor. Köye girdiğinizde adeta içiniz ürperecek. Hayalet Köy olarak bilinen bu köyde yaşayan kişi sayısı ise 8 olarak bildirildi.

lubbey-izmir.jpg

KÖYE ULAŞIM NASIL SAĞLANIYOR?

İzmir'in Ödemiş ilçesinde 13 kilometre uzaklıkta yer alan Lübbey Köyü’ne ulaşım sağlamak isteyenlerin öncelikle Ödemiş'in merkezine gelmesi gerekmektedir. Ardından Kuzey yönüne doğru ilerlerken Ortaköy ve üzümlü köylerini takip ederek Çamyayla köyüne kadar ulaşmanız gerekiyor. Şimdilerde Ödemiş'in Çamyayla köyüne bağlı bulunan Lübbey Köyü, merkeze 13 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen denizden 500 metre yükseklikte ve Bozdağların eteğinde kalmaktadır. Bu nedenle aracınız ile Bozdağların eteğine kadar tırmanmanız gerekiyor. Köye ulaşım beklediğinizden daha uzun sürebilir.

LÜBBEY KÖYÜ NEDEN TERK EDİLDİ?

Dağların eteğine kurulmuş olan ıssız köyün terk ediliş nedeni ise oldukça merak ediliyor. Şimdilerde köyde insana rastlamak oldukça zor bir durum olarak görülürken köyde tarım arazisi ve elektriğin olmayışı köyün terk edilme nedenleri arasında yer almaktadır. Medeniyetten uzak kalan bu köyde yaşamın zorlu şartlarına uyum sağlayamayanlar köyü bir bir terk ediyor. Lübbey Köyü’nü bir kez terk eden geri dönmemek üzere oradan ayrılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN