Her gün arı gibi çalışıyor, günde 4 dönümü hasat ediyorlar! Reyhanlı’da zorlu mesai: Güneşin altında 7 TL’ye satıyorlar

Her gün arı gibi çalışıyor, günde 4 dönümü hasat ediyorlar! Reyhanlı’da zorlu mesai: Güneşin altında 7 TL’ye satıyorlar

Havaların ısınmasıyla birlikte Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde de hasat zamanı geldi çattı. Mevsimlik işçiler her gün arı gibi çalışıyor, günde 4 dönümü hasat ediyorlar. İşte, Reyhanlı’dan sofralara uzanan hasat serüveni…

Hatay Reyhanlı’nın bereketli topraklarında yetiştirilen maydanozlar, azim ve özenle hasat edilmeye başlandı. Zorlu koşullara gün boyu yaklaşık 4 dönüm arazi mevsimlik işçiler tarafından hasat edilirken, maydanozun demeti tarlada 7 TL’den satılıyor.

SICAKLARDAN DOLAYI BATI TARAFINA GÖNDERİLEMİYOR

Yaklaşık 6 aydır maydanoz hasadını yaptıklarını söyleyen mevsimlik işçi Azad Arslan, havaların ısınmasıyla birlikte ürünleri Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adıyaman’a yolladıklarını söyledi.

hatayda-maydanoz-hasadi.jpg

Sıcaklardan dolayı batı tarafına ürün gönderemediklerini söyleyen Arslan, “Yaklaşık 6.5 aydır maydanoz hasat ediyoruz. Kışın genellikle Batı tarafına gönderiyoruz. Reyhanlı’ya geldiğimiz zaman ise Doğu tarafına veriyoruz. Burası sıcak olduğundan Batı’ya maydanoz gidemiyor. Çoğunlukla Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman’a ürün veriyoruz. Biraz zahmetli bir iş, şuanda maydanozun tarla fiyatı dönümü 7.000 TL’dir.” İfadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN