Hastane randevusuna gitmeyen yandı! Artık 15 gün boyunca bütün branşlar kapanacak: Bakan Koca duyurdu

Hastane randevusuna gitmeyen yandı! Artık 15 gün boyunca bütün branşlar kapanacak: Bakan Koca duyurdu

Hastanelerde yaşanan randevu sorunun önüne geçmek için çeşitli tedbirler alınmaya devam ediyor. Önceden randevusuna gitmeyen aynı branştan 15 gün boyunca randevu alamıyordu ama artık bütün branşlar kapanacak! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu...

Hastanelerde randevu alıp gidilmemesiyle oluşan randevu sorunlarına çözüm bulmak için yeni tedbirler alınmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu ile ilgili yeni çalışmaların devam ettiğini ve kısa zamanda devreye gireceğini duyurdu.

15 GÜN BOYUNCA BÜTÜN BRANŞLAR KISITLANACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde yaşanan randevu sorunlarına çözüm bulmak amacıyla yeni tedbirlerin devreye alınacağını açıkladı. Bakan Koca'nın paylaştığı bilgilere göre, ikinci kez randevuya gelmeyenlerin 15 gün boyunca bütün branşlara randevu almasının kısıtlanacağı belirterek "Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 günlük zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

'RANDEVU SORUNUNU KALICI ŞEKİLDE ÇÖZECEĞİZ'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı ve hastanelerde yaşanan randevu sorunlarına çözüm için alınacak yeni tedbirleri açıkladı. Bakan Koca, hastanelerdeki randevu sisteminde yaşanan aksaklıkların önemli bir konu olduğunu belirterek, bu soruna kalıcı bir çözüm getirmek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bakan Koca'nın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "İl, hastane ya da branş bazında yaşanan sorunları biliyoruz. Bununla ilgili hastane yöneticilerimiz de yoğun çalışma içerisinde. Hatırlarsanız bir ay sonra tedbirlerin kademeli şekilde hayata geçirileceğini ve yaptırımların arttırılacağını söylemiştim. Sorun yaşadığımız branş ve hastaneleri tek tek çalışıyoruz. Artan bir talep var. Buna karşılık kapasitemizi de artırıyoruz. Hekim sayımızın artan talebi karşılaması da son derece önemli. Bu bakımdan yetiştirmemiz gereken hekim ve uzman hekim sayısı çok önemli. Geleceğe matuf bu önemli tedbiri zaten almıştık. En son yan dal uzmanlıkları için de gereken iyileştirmeleri yaptık ancak bir de mevcut kapasitenin yeterince verimli kullanılamaması sorunu var. Bunun bir tarafı kapasiteyi belirleyen hastanelerimiz, diğer tarafı randevu alıp randevusuna gelmeyenlerin sebep olduğu atıl kapasite. Bunun için ilk tedbirleri almıştık. Şimdi yeni yaptığımız analizler bazı zorunlulukları işaret ediyor. Önümüzdeki haftalar kademeli şekilde yeni tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN